Narin Güran'ın ablası Tülin Güran'ın hastane kayıtları ortaya çıktı: Ölüm nedeni belli oldu

Diyarbakır'da dere kenarında çuval içerisinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde, Narin’in annesi, babası, 2 ağabeyi 4 amca ve tutuklanan amcanın eşinin de aralarında bulunduğu 22 kişi adliyeye sevk edildi. Narin Güran'ı kimin öldürdüğü henüz netlik kazanmış değil. Bir başka yandan da önce öldüğü ifade edilen Narin’in ablası Tülin Güran’a ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Tülin Güran’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili hastanenin savcılığa ilettiği belgelerde şüpheli durumun olmadığı belirtildi. Tülin Güran'ın ölüm nedeni ise belli oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin dere kenarında, çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş vaziyette bulunması sonrası Narin'i kimin öldürdüğü netlik kazanmadı. 

Narin’in annesi, babası, 2 ağabeyi (1’i daha önce gözaltına alınıp bırakılan E.G.) ve 4 amca ile tutuklanan amca Salim Güran’ın eşinin de aralarında olduğu 22 kişi jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bir başka yandan da Narin Güran’ın ablası Tülin Güran'ın 2009 yılında 5 yaşındayken hayatını kaybetmesiyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Tülin Güran’ın tedavi gördüğü ve hayatını kaybettiği Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden tüm tetkik ve dosyaları talep etmişti. Tülin Güran'ın ölümüne ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Kayıtlar iletildi: Otopsi yapılmadı

Gazete Duvar'ın haberine göre, 2009 yılında kayıtlar dijital olarak tutulmadığı için hastane yönetimi belgeleri kağıda basılı olarak iletti. 

Hastane kaynakları 2009’da 5 yaşında ve bedensel engelli olan abla Tülin Güran Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne zatürre (pnömoni) sebebiyle kaldırıldı ve burada vefat etti. Buna göre iddiaların aksine hastanedeki ölüm raporunda abla Güran’ın vefatında herhangi bir şüpheli durum ya da travma bulgusu bulunmadığı belirtildi. Tülin Güran’a tedavi sürecinde hayatını kaybettiği için otopsi de yapılmadığı belirtildi.

Basında yer alan kimi haberlerde abla Tülin Güran’ın merdivenden düşerek öldüğü öne sürülmüş, ölüm tarihi ise kimi yayınlarda 2019 kiminde ise 2009 olarak yer almıştı. Hastane kaynakları ise abla Güran’ın 2009 tarihinde hayatını kaybettiğini aktardı.

Narin Güran cinayetindeki gelişmeler

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan Narin Güran'ın 8 Eylül'de kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

Şüphelilerden Nevzat B. (48) de jandarmadaki ifadesinde, amca Salim Güran'ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürmüş ve dün adliyeye sevk edilmişti.

Çıkarıldığı sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde ise amca Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm" şeklinde kendisini tehdit ettiğini iddia eden Nevzat B, "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Soruşturma kapsamında 2 Eylül'de tutuklanan küçük çocuğun amcası ve Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran, Bağlar Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulu kararıyla tutukluluğundan dolayı muhtarlık görevinden uzaklaştırılarak yerine geçici olarak 1. aza görevlendirildi.