Nakit ödemeye sınır geliyor

İspanya'da 2 bin 500 eurodan fazla elden nakit ödeme yasaklanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, mali yolsuzluğa karşı alınacak önlem paketleri kapsamında şirketlerin 2 bin 500 eurodan fazla elden nakit ödeme yapmalarının yasaklanacağını açıkladı.

Rajoy, bugün mecliste yaptığı konuşmada, gelecek cuma günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında mali yolsuzluklara karşı bir paket kabul edeceklerini belirtti. Ticari faaliyetlerde kara para aklamayı önlemeyi amaçlayan hükümet, diğer yandan da şirketlerin sahte fatura düzenlemelerini durdurmaya çalışıyor. Alınacak önlemlerden birini, 2.500 eurodan fazla elden nakit ödemeye yasak getirme olarak duyuran Başbakan Rajoy, bu yasağa uymayanlara ödedikleri paranın yüzde 25'i oranında ceza geleceğini söyledi.

Bakanlar Kurulu'nun 13 Nisan cuma günü kabul etmesi öngörülen mali yolsuzluğa karşı önlem paketiyle, 2012 yılında 8 milyar 171 milyon euroluk gelir öngörülüyor.
Bu arada muhafazakar görüşlü sağcı hükümet, kara parayı kayıt altına almak için çıkarmayı hedeflediği ve 2,5 milyar euroluk vergi geliri beklediği özel vergi affının, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından da tavsiye edildiğini savundu.

Sadece 2012 yılında geçerli olacak özel vergi affının, geçmişte Almanya, ABD ve İtalya gibi ülkelerde de uygulandığını söyleyen Rajoy, İtalya'nın 2009 ve 2010 yıllarında bu uygulama sayesinde 5 milyar euroluk vergi geliri elde ettiğini ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir