MOBESE'ler kaldırılmalı mı?

Telekulak Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan'ın izleme kameralarıyla ilgili sözleri tartışma yarattı. Aslan'a göre MOBESE, AVM ve çeşitli işyerlerine yerleştirilen kameralar 'mahremiyetin ihlali' anlamına geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - Meclis Telekulak Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan, emniyetin kullandığı MOBESE ve alışveriş merkezlerindeki tüm kameraların mahremiyete müdahale ettiğini savunarak, kaldırılmasını önerdi. Aslan, "Belli yaşın üzerindeki erkeklerin özel alışverişleri olabilir. Öyle ki eşi bile bilsin istemeyebilir. Ama hepsi tepeden kameraya alınıyor" dedi.
 
 
Zeyid Aslan, insanın eşinin bile bilmesini istemeyeceği özel durumları olabileceğini belirterek, “Sokakta, çarşıda, AVM’de izleniyorsunuz. MOBESE’ler ve kameralar kaldırılmalı” dedi. Ancak güvenlikten de vazgeçilemeyeceğini söyleyen Aslan, “Güvenlikle özgürlük arasında ince çizgiyi ortaya koyacağız” diye konuştu. Aslan, "Belli yaşın üzerindeki erkeklerin özel alışverişleri olabilir. Öyle ki eşi bile bilsin istemeyebilir. Ama hepsi tepeden kameraya alınıyor" dedi.
 
İşin güvenlik boyutuna da değinen Zeyid Aslan, "Suçluların yüzde 90’ı da bu yöntemlerle yakalanıyor. Güvenlik boyutu dolayısıyla herhalde bunların kaldırılması söz konusu olamaz. Güvenlik ile özgürlük arasında ince bir çizgi bulunuyor. Ne güvenlikten vazgeçilmeli ne de bireylerin özgürlüğüne müdahale edilmeli" diye konuştu. 
 
Aslan'ın sözleri sosyal medya üzerinde de oldukça yankı buldu. Güvenlik kameralarının kaldırılması gerektiğini savunanlar kadar, kalması gerektiğine inananlar da var. 
 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir