MİT Kanunu'nda değişiklik teklifi Meclis'te

CMK 250 kapsamına giren soruşturmalarda Başbakan'ın izni alınacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'in hazırladığı teklif, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 26. maddesinde değişiklik yapıyor.

Teklife göre, MİT mensuplarının veya özel bir görevi ifa etmek üzere Başbakan tarafından görevlendirilen kişilerin; görevlerini yerine getirirken, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlar sebebiyle haklarında soruşturma yapılması Başbakanın iznine bağlı olacak.

Bu kişilerin, CMK'nın 250. maddesinin 1. fıkrasına göre kurulan özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren suçları işledikleri iddiasıyla haklarında yapılacak soruşturmalar da Başbakanın iznine bağlanacak.

TBMM Adalet Komisyonu, kanun teklifini, 14 Şubat Salı günü, saat 14.30'da görüşecek.

İçişleri Bakanlığı aramaları yalanladı 
Öte yandan İçişleri Bakanlığı kaynakları, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan eski MİT Müsteşarı Emre Taner ile eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in evlerinde ve MİT lojmanlarında arama yapıldığı yönündeki haberleri yalanladı.
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın yürütüğü soruşturma kapsamında, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile 2 MİT görevlisi hakkında "yakalama emri" çıkartılmış, Taner ve Güneş'in evlerinde, iki MİT mensubu için de MİT lojmanlarında arama yapıldığı yönünde haberler yapılmıştı.
İçişleri Bakanlığı kaynakları, haklarında "yakalama kararı" verilen Taner ve Güneş'in evinde, iki MİT görevlisi için de MİT Lojmanlarında arama yapılmadığını bildirdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir