Mey, Çin'in üst gelir grubuna rakı içirecek

Rakı ihracatını Çin pazarı ile büyütmeyi planlayan Mey İçki, Çin'de bulunan 200 milyon kişilik üst gelir grubunu gözüne kestirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEVŞEHİR - Mey İçki, milli içki rakının ihracatını Çin ve Rusya pazarı ile büyütmeyi hedefliyor.

Aralarında Avrupa ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerinin de yer aldığı 50 ülkeye, yaklaşık 4 milyon litre ihracat yapan Mey İçki, Avrupa'da yakaladığı pazar payını, Asya'ya, Çin ve Rusya ile yaymayı planlıyor.

Mey İçki Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Yorgancıoğlu, yürüttükleri çalışmalar sonucunda Çin'de gece hayatında büyük potansiyel olduğunu tespit ettiklerini ve Yeni Rakı'nın Asya'da genişleme stratejisi için ilk ayak olarak Çin'e yatırım yapmayı uygun gördüklerini söyledi.

Bu hedef doğrultusunda, Çinlilerin damak tadına uygun ve gece kulüplerinde en çok tüketilen kokteylleri araştırarak Yeni Rakı'yı, mojito, karpuzlu ve şampanyalı kokteyller ile de sunduklarını belirten Yorgancıoğlu, "Haziran ayında Çin'de gerçekleştirdiğimiz lansmana çoğu Çinli iş adamı olmak üzere 1200 kişi katıldı. Hedefimiz, Çin'de bulunan 200 milyon kişilik üst gelir grubuna ulaşmak. Mey İçki olarak 2010 yılı sonuna kadar Çin'de bir dizi büyük etkinlik yapmayı ve rakı ihracatını Çin pazarı ile büyütmeyi planlıyoruz" dedi.

Mey İçki Sanayi, Tekel'den devraldığı Yeni Rakı, Altınbaş, Kulüp Rakısı ve Tekirdağ Rakısı'nın yanı sıra Yeni Rakı Yeni Seri, Tekirdağ Rakısı Trakya Serisi, Tekirdağ Rakısı Altın Seri, İzmir Rakı, İzmir Yaş Üzüm Rakısı, Yekta Rakı, Birader Rakı ve Kadim olmak üzere 12 çeşit rakı üretiyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir