Meteoroloji'den kar uyarısı

Bu akşam Edirne ve Kırklareli, gece saatlerinde Bolu, Afyon, Kütahya, Bilecik, Isparta ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Edirne ve Kırklareli'de bu akşam, Bolu, Afyon, Kütahya, Bilecik, Isparta ve Eskişehir çevrelerinde ise gece saatlerinde kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bu akşam Edirne ve Kırklareli, gece saatlerinde Bolu, Afyon, Kütahya, Bilecik, Isparta ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Yetkililer, kar yağışının özellikle karayolu trafiğinde olumsuz şartlara neden olabileceğinden başta sürücüler olmak üzere tüm vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. 

Bazı illerde hava durumu

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (10)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı (9)

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (13)

ADANA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (13)

ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. (13)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (16)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (2)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (5)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (8)

Bölgelerde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla Edirne ve Kırklareli çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin güneydoğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla'da kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Antalya, zamanla Mersin çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren doğusunda (Adana, Osmaniye, K.Maraş ve Hatay) kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile zamanla bölge genelinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz, gece saatlerinde Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Rize aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde bölge doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Diyarbakır ve Siirt çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; gece saatlerinde Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir