Merkez, Hükümet'e 'mektup' yazdı

MB, 2011 yılı sonunda hedefin belirgin olarak üzerinde gerçekleşen enflasyonda; Türk lirasındaki değer kaybının yanı sıra emtia fiyatları, tütün ve işlenmemiş gıda fiyatları gibi para politikasının kontrolü dışında kalan unsurların etkili olduğunu vurgula

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Merkez Bankası, 2011 yılında enflasyon yüzde 5.5 olan hedefin üzerinde yüzde 10.45 olarak gerçekleştiği için hükümete mektup yazdı.

TCMB Başkanı Erdem Başçı ve Başkan Yardımcısı Mehmet Yörükoğlu'nun imzasıyla yazılan mektup, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a iletildi.

TCMB'nin internet sitesinde yer alan mektupta; enflasyonun 2011 yılı sonunda hedefin belirgin olarak üzerinde gerçekleştiği hatırlatılarak; bu gelişmede Türk lirasındaki değer kaybının yanı sıra emtia fiyatları, tütün ve işlenmemiş gıda fiyatları gibi para politikasının kontrolü dışında kalan unsurların etkili olduğu vurgulandı.

Merkez Bankası'nın enflasyondaki yükselişe güçlü bir parasal sıkılaştırma ile karşılık verdiği ve beklentileri kontrol altına aldığı ifade edilirken, bu çerçevede, önümüzdeki dönemde enflasyonun kademeli olarak hedefe doğru ilerlemesinin beklendiği bildirildi.

Babacan'a iletilen açık mektupta; Merkez Bankası'nın enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeleri yakından takip ederek fiyat istikrarı yolunda elde edilen kazanımların kalıcı olması için gereken tedbirleri almaya devam edeceği de vurgulandı.

>> Mektubun orjinal halini görmek için tıklayın...

>> Enflasyon hedefi yukarı yönlü güncellendi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir