Mehteranlar New York sokaklarında

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



NEW YORK - Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde, finans merkezi olarak bilinen Wall Street caddesi ve civarında Mehter takımının sesi yankılandı. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından bu yıl 31'incisi düzenlenen New York Türk Günü Festivali'ne katılmak üzere Amerika'da bulunan Genelkurmay Mehter takımı, Wall Street'in sembolü olan meşhur Boğa meydanındaki bayrak çekme töreninde mini bir konser verdi. Mehter takımının konserinin de yer aldığı geleneksel bayrak çekme töreninde bir konuşma yapan New York Başkonsolosu Levent Bilgen, iki ülke bayrağının yan yana dalgalanmasının Türk-Amerikan dostluğunun bir yansıması olduğunu söyledi. TADF Başkanı Ali Çınar da Türk-Amerikan toplumu olarak iki ülkenin tarihten gelen müttefikliğine değindi ve herkesi cumartesi günü yapılacak Türk Günü Festivali'ne davet etti.

Ayrımcılık ve İnkara Karşı Birlik Direktörü (ADL) Eugene Goldstein ise, Türk-Amerikan toplumu ile birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi ve hem Amerika'nın hem de İsrail'in Türkiye ve Türk insanı ile tarihe dayanan köklü ilişkileri olduğuna vurgu yaptı.

Mehmetçiğe Wall Street'ten selam

Geleneksel bayrak çekme töreninde Mehmetçikler ve şehitler de unutulmadı. 31 yıl önce Asala terör örgütünün şehit ettiği asker ve diplomatları protesto etmek adına başlayan New York Türk Günü Yürüyüşü'nün bayrak çekme töreninde terörün her türlüsü lanetlendi. Amerika Giresunlular Derneği Başkanı Cevdet Özdemir, bu yılki bayrak törenini Türkiye'nin Güneydoğu sınırında nöbet tutan ve Bingöl Suveren karakolu, Bingöl Bilice karakolu, Hakkari Çaltıkara karakolu ile Şemdinli Kayalar sınır bölüğünde görev yapan Mehmetçiklere ithaf ettiklerini söyledi. Öte yandan New York eyaletinin Brooklyn şehrinde eğitim veren Amity School'dan siyahi bir öğrencinin okuduğu Türkçe şiir dinleyicileri duygulandırdı.

Mehter ve Folklor ekibi ilgi çekti

Program sonunda Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü tarafından verilen konser özellikle Amerikalılar ve turistler tarafından ilgi ile izlendi. Kalabalık bir ekiple törene katılan Mehteran Bölüğü, Wall Street'in sembolü olan Boğa meydanında halka oluşturarak o bilinen marşlarını seslendirdi. Mehteran Bölüğü'nün mini konseri çevredekiler tarafından uzun uzun görüntülendi. Tören, Ankara Büyükşehir Belediyesi Folklor ekibinin sunduğu halk oyunları ile sona erdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir