MEB, girişimci kadınlar yetişiyor
Vodafone ve TBV iş birliğiyle hayata geçirilen "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi kapsamında 9 binden fazla ürün internette satışa sunuldu.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliğiyle hayata geçirilen "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi kapsamında 9 binden fazla ürün oncekadin.gov.tr adresinde satışa sunuldu. Proje kapsamında yeni eğitim-öğretim yılı içinde verilecek eğitimlerle toplam 10 bin kadına ulaşılması hedefleniyor.
Vodafone Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmak üzere MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve TBV iş birliğiyle nisan ayında hayata geçirilen "Girişimcilikte Önce Kadın" projesinde şu ana kadar 10 ilde danışman öğretmenler aracılığıyla 5 bini aşkın kadına ulaşıldı.
Kadınların ekonomik hayata katılımlarını ve girişimcilik kapasitelerini artırmayı hedefleyen proje kapsamında ayrıca, 9 binden fazla ürün oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden satışa sunuldu. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Samsun, Bursa, Diyarbakır, Elazığ ve Giresun illerinde yürütülmekte olan proje ile yeni eğitim-öğretim yılı içinde verilecek eğitimlerle toplam 10 bin kadına ulaşılması hedefleniyor.
En başarılı 5 kadına ödül verilecek
Açıklamada verilen bilgilere göre, "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi, eğitimler sonucu ortaya çıkan projelerin değerlendirileceği "Girişimcilikte Önce Kadın Ödülleri" yarışmasıyla sona erecek.
Proje ile elde edilen başarı hikayelerinin başka kadınlara da ilham vererek girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasının hedeflendiği yarışmada başvurular, katılımcıların proje öncesindeki durumları, projeyle yaşanan değişim, proje sonrasına yönelik beklentileri dikkate alınarak değerlendirilecek.
Proje ortaklarının temsilcilerinden oluşan bir jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucu en başarılı 5 kadın ödüllendirilecek. Buna göre, birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL para ödülünün verileceği yarışmada iki kişiye de Jüri Özel Ödülü olarak 2'şer bin TL sunulacak.
Yarışmaya başvurular, 7 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek. "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi kapsamında ayrıca, 300 kadının KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden yararlanabilmesi de sağlanacak.
"Kadınlarımızın ekonomik ve sosyal yaşamda eşit olmalarını amaçlıyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci, daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle herkese ilham vermeyi hedeflediklerini ifade etti.
Vodafone olarak, kadınların üretime katılan, ekonomik ve sosyal yaşamda eşit, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmelerini amaçladıklarını aktaran Keçeci, şunları kaydetti:
"Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz 'Vodafone Önce Kadın' programı kapsamında kadınlarımızın sadece iletişim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda ekonomiye katılımlarını ve girişimcilik fırsatlarından faydalanmalarını da destekliyoruz. Ayrıca, MEB ve TBV iş birliğiyle geliştirdiğimiz 'Girişimcilikte Önce Kadın' projesiyle de kadınlarımızın girişimcilik kapasitelerini farklı eğitim programlarıyla artırırken, el emeği ürünlerinin satışını da mobil iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlarla kolaylaştırıyoruz. Vodafone Türkiye olarak, kadınlarımızın güçlendirilmesi vizyonumuz çerçevesinde, kadınlara yönelik sosyal yatırımlarımızı ve kadınlarımıza istihdam yaratmaya yönelik faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz."
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Şaban Cengiz ise kadınların hakları, refahı, sosyal hayatta karşılaştığı engellerin ortadan kaldırılmasının güçlü toplum hedefine ulaşmak için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.
Kadınların refah seviyesinin yükselmesi için istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına, girişimcilik konusunda desteklenmesine, bu konudaki eğitim fırsatlarının çeşitlendirilmesine ve hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımlarının artırılmasına ihtiyaç olduğunu aktaran Cengiz, şöyle devam etti:
"Müdürlük olarak girişimcilik eğitimlerine ve desteklerine yönelik projelerle kadının bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmesi konusunda başlattığımız çalışmaları kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Kadınlarımıza girişimcilik konusunda eğitimler verilerek el emeği, göz nuru ürünlerinin dijital bir mağaza aracılığıyla satışının kolaylaştırılması ve hobi olarak başlanan birçok çalışmanın gelir getirici bir faaliyete dönüşmesini sağlamak amacıyla TBV ve Türkiye Vodafone Vakfı ile imzalanan protokolle, belirlenen illerde çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. 'Güçlü Kadın Güçlü Türkiye' sloganı ile yola çıktığımız projede, özellikle oncekadin.gov.tr dijital mağazasında el emeği ürünlerini satışa sunabilmeleri konusunda kadınlarımızdan aldığımız olumlu tepkiler bizleri güçlendiriyor."