Liderliğini cesaretle ortaya koyma vaktin çoktan geldi

Cumhurbaşkanı Gül'ün Beşşar Esad'a gönderdiği mektubun içeriği açııklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Davutoğlu ile Suriye Devlet Başkanı Esad'a gönderdiği mektubun içeriği açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, Gül mektubunda, Suriye'de akan kardeş kanının Türk insanının yüreğini sızlattığını belirtti. Suriye'nin kritik ve tarihi bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Gül, Esad'a, ''liderliğini cesaretle ortaya koyma vaktinin çoktan geldiği'' mesajını iletti.

''Değişim rüzgarlarının önünde savrulmak yerine değişimi yönlendiren bir lider olmanın Esad'ı tarihi bir konuma oturtacağını'' ifade eden Gül, ''Bir gün geriye baktığınızda yaptıklarınızın çok geç ve çok az kaldığı şeklinde hayıflandığınızı görmek istemem'' dedi. 

Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu aracılığıyla Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a gönderdiği mektupta, ''Bir gün geriye baktığınızda yaptıklarınızın çok geç ve çok az kaldığı şeklinde hayıflandığınızı görmek istemem'' dedi.

Gül, geçen salı günü Suriye'ye giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu aracılığıyla Esad'a, Suriye'nin içinde bulunduğu ortamdan çıkmasına ilişkin değerlendirmeleri ve çağrılarını kaleme aldığı bir mektup göndermişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir