Libya'ya desteğe devam

Libya Başbakanı Abdurrahim El Kib'le görüşen Başbakan Erdoğan yeni Libya'ya destek sözü verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Libya'daki geçiş sürecini bugüne kadar samimiyetle destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz'' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Başbakanı Abdurrahim El Kib görüştü.
Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisinde bir araya gelen Erdoğan ile El Kib'in yaklaşık 1,5 saat süren görüşmesi, basına kapalı gerçekleşti.
Erdoğan, ''Mevcut takvime göre 4 ay sonra Libya'da Ulusal Kongre seçimlerinin yapılması planlanıyor. Libya'daki söz konusu seçimlerin zamanında, adil, şeffaf bir şekilde yapılacağına yürekten inanıyorum'' dedi. 
''Türkiye olarak bizler, Libya'daki bu geçiş sürecini bugüne kadar samimiyetle destekledik, bundan sonra da tüm imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu: 
''Libya'da geçiş sürecinin başarı ile tamamlanması, ülkedeki güvenliğin tesis edilmesiyle doğru orantılıdır. İnanıyorum ki Libya yönetimi de bundan asla taviz vermeyecektir. Bu çerçevede ülkedeki güvenlik birimlerinin yeniden yapılanması ve milis güçlerinin dağıtılması özellikle önem arz ediyor. Libya'da iç güvenliğin tesis edilmesi için Türkiye olarak bizler gerek eğitim, gerek malzeme yardımı sağlanması hususunda bir dizi adım atıyor, çeşitli girişimlerde bulunuyoruz''
Bu konularda ilginizi çekebilir