Kütahya'da şiddetli yağış

Şehir merkezinde 3 saat etkili olan yağışta metrekareye 40 kilogram yağış düştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÜTAHYA - Kütahya'da, öğleden sonra 3 saatte etkili olan şiddetli yağış nedeniyle metrekareye 40 kilogram yağış düştü, bazı yollar kapandı ve yaklaşık 20 araç yolda mahsur kaldı.

Kent merkezinde öğleden sonra aniden bastıran şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kentte 3 saatte metrekarede 40 kilogram yağış kaydedildi.

75. Yıl, Yenidoğan, Fatih ve Cumhuriyet mahallelerinde bazı ev ve iş yerlerinde, rögarların tıkanması sonucu su baskınları görüldü. Vatandaşlar ilk olarak kendi imkanlarıyla kova ve süpürgelerle suları tahliye etmeye çalıştı. Daha sonra belediye ekiplerince vidanjörlerle su baskınlarına müdahale edildi.

Fatih Mahallesi'ndeki bazı rögarların tıkanması sonucu Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin bodrumunda su baskını meydana geldi. Belediye ekipleri, bodruma dolan suları vidanjörle tahliye etti.

Söz konusu mahallelerde yaklaşık 20 araç, su birikintilerinden dolayı yolların kapanması nedeniyle mahsur kaldı. Sürücülerin yardım istemesi üzerine polis ekiplerince kurtarıcı araçlar çağrılarak, mahsur kalan araçlar çekildi.

Yollarda su birikintilerinin olduğu bölümler, polis ekiplerinin kontrolünde trafiğe kapatıldı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda iş makinelerinin yardımıyla sular tahliye edildi ve yaklaşık 1 saat kapalı kalan bulvar, yeniden trafiğe açıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir