Kurtarma Fonu'nu güçlendirmek gerek

Rehn, "Mali imkanlarımızın büyüklük ve kapsamına yönelik bütün seçenekleri, Avrupa istikrar mekanizmasını da gözden geçirmemiz gerekiyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Avrupa Komisyonu ekonomik ilişkiler sorumlusu Olli Rehn, Euro Bölgesi'nin finansal kurtarma fonunun verebileceği fiili kredi kapasitesinin güçlendirilmesi ve  faaliyet alanının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Rehn, Financial Times gazetesinin konuk yazar köşesindeki yazısında, "Mali imkanlarımızın büyüklük ve kapsamına yönelik bütün seçenekleri, sadece mevcut olanları değil aynı zamanda kalıcı Avrupa istikrar mekanizmasını da gözden geçirmemiz gerekiyor" dedi.

Euro bölgesinden bazı kaynaklar Reuters'a dün yaptıkları açıklamada, euro bölgesi maliye bakanlarının gelecek hafta yapacakları toplantıda, Avrupa Finansal İstikrar Olanağı'nın (EFSF) etkin borç verme kapasitesinin şu anki 250 milyar eurodan 440 milyar euroya yükseltilmesi seçeneğini ele almalarının beklendiğini söylediler.

Rehn, Avrupa'nın istihdam yaratma ve kamu borçlarında sürdürülebilirliği sağlama kapasitesini artıracak yapısal reformlara ihtiyaç duyduğunu da ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir