Kürt yönetimi, Kuzey Irak'ın 'bombalanmamasını' talep etti

Bölgesel Yönetim, sınırdaki güvenlik sorunlarının işbirliği ve ortak koordinasyonla çözümünden yana

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERBİL - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Hakkari Şemdinli'deki terör saldırısını şiddetle kınadı. Bölgesel Yönetim Sözcüsü Kava Mahmut yaptığı açıklamada, "Kürt Bölgesi'nin topraklarının komşu ülkelere saldırmak için kullanılmasına izin vermeyeceğiz" denildi.

Bölgesel Yönetimin internet sitesinde Sözcü Kava Mahmut imzası ile yayımlanan açıklamada, terör örgütü PKK'nın, Şemdinli bölgesinde gerçekleştirdiği saldırının şiddetle kınandığı belirtilerek, "bölgesel yönetimin, bu gibi eylemlerin hiçbir şekilde Kürt davasına hizmet etmeyeceği ve meselenin barışçıl yollarla çözümünü amaçlayan açılım sürecini de engelleyeceği düşüncesinde olduğu" ifade edildi.

Türkiye'den "Kürt Bölgesi" sınırları içindeki alanları bombalamamasının talep edildiği açıklamada, "sınırdaki güvenlik sorunlarının Irak, Kürt Bölgesel Yönetimi ve Türkiye arasında işbirliği ve ortak koordinasyon aracılığıyla çözülmesi, bu süreçte uluslararası ilkelere bağlı kalınmasının gerektiği" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, "Kürt Bölgesi'nin topraklarının komşu ülkelere saldırmak için kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Komşu ülkelerle ortak çıkarlara bağlı kalınması, içişlere karışmadan komşu ülkelerin milli egemenliğine saygı duyulması gerekiyor. Sorunların çözülmesi için diyalog ve demokratik yollara başvurulması gerekiyor" sözleri yer aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir