Kumrular Sokak yaralarını sarıyor

Ankara'da dün yaşanan patlamanın ardından Kumrular Sokak'ta esnaf, Türk bayrağı astıkları dükkanlarını erkenden açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Ankara Valiliği, patlamanın meydana geldiği Kızılay Kumrular Sokak'ın trafiğe açıldığını ve genel hayatın normale döndüğünü bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Kızılay Kumrular Sokak'ta dün bir araçta meydana gelen, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 3'ü ağır 34 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin ağırlıklı terör eylemi olmak üzere her türlü ihtimalin değerlendirildiği, adli idari soruşturma ve çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Halen 12 yaralının Numune, Ankara, Atatürk Eğitim ve Araştırma, Dışkapı ve Yüksek İhtisas hastanelerinde tedavilerinin devam ettiği kaydedilen açıklamada, patlamadan sonra hasar meydana gelen araçlarda, binalarda ve çevrede, ilgili birimlerce tüm gece boyunca yapılan çalışmalarla Kızılay Kumrular Sokak'ın trafiğe açıldığı ve genel hayatın normale döndüğü ifade edildi.

Herkes işinin başında

Kentin en işlek yerlerinden biri olan Kumrular'da,  esnaf, Türk bayrağı astıkları dükkanlarını erkenden açtı. Öte yandan patlamanın şiddetiyle yolda oluşan çukurun asfaltlandığı, camları kırılan ev, dükkan ve araçların belediye ekiplerinin gün boyunca süren yoğun çalışmasıyla onarıldığı görüldü.

Esnaf Murat Özşahin, patlama sonrası ortalığın savaş alanına döndüğünü ancak 24 saat geçmeden yaraların sarıldığını ifade etti. Özşahin, "Mağazamızı açtık, bayrağımızı astık. Bizi böyle şeyler yıldıramaz. Herkes burada işinin başında. Bunları da görsünler" dedi.

Bu arada Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, patlamanın etkisiyle büyük hasar gören binaya çiçek bıraktı. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tanık, olay yerine çok yakın bir yerde bulunan Mimar Kemal İlköğretim Okulu'nda dün hiçbir sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Öğrencilerin hiçbir yara almadan, güvenli bir şekilde okuldan uzaklaştırıldığını anlatan Tanık, sadece 30 civarında camın kırıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanı Özel'den mesaj

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kızılay'daki patlama ile ilgili başsağlığı mesajı yayımladı.

Orgeneral Özel, Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan mesajında şunları kaydetti:

"Dün Ankara'da yaşanan ve masum insanlara karşı işlenen insanlık dışı terör olayında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve yüce Türk milletine başsağlığı diler, yaralılara acil şifalar temenni ederiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir