Küçükçekmece-Yenibosna arasında trafik 3 ay boyunca 2 şeritten yapılacak

Metrobüs yolunda asfalt yerine uygulanan beton yolda üçüncü etap çalışmaları 6 Temmuz cumartesi günü başlıyor. İstanbul Avrupa Yakası'nda, Küçükçekmece ve Yenibosna arasındaki metrobüs yolunda yapılacak 'Beyaz Yol' çalışması nedeniyle D-100 kara yolu doksan gün süreyle iki şeride düşürülecek. Yol yapımı, Yenibosna-Sefaköy durakları arasında ve D-100 kara yolu Beylikdüzü yönünde başlayacak.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Daha önce Yenibosna-Cevizlibağ ile Beykent-İBB Sosyal Tesisleri arasındaki bölümler ile Cevizlibağ-Mecidiyeköy arasındaki metrobüs güzergahındaki 9 durağı kapsayan 'Beyaz Yol' uygulaması tamamlanırken şimdi de Küçükçekmece ve Yenibosna metrobüs durakları ve arasındaki yollar yenilenecek.

Hedef: 20 yıl konforlu yolculuk

İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek ve metrobüs seferlerinde aksama yaşanmayacak çalışmalar kapsamında eskiyen asfaltlar sökülecek. Özel reçeteli beton kaplama 'Beyaz Yol' ile her yıl asfaltlama çalışması yapılan yolda 20 yıl boyunca bozulma ve deformasyon olmaması ve konforlu yolculuk yapılması hedefleniyor.

Küçükçekmece ve Yenibosna arasındaki gidiş-geliş 17 bin 560 metre uzunluğundaki yolun yenileneceği çalışma 6 Temmuz Cumartesi günü başlayacak. 5 durağı kapsayacak şekilde gidiş-dönüş olarak yapılacak ve 90 gün sürecek çalışma sırasında, belirtilen güzergahta D-100 karayolu 2 şeride düşürülecek.