Krizden en az tekstil sektörü etkilendi

Bakan Çağlayan, İTKİB'in Paris'te düzenlediği fuara katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, tekstil sektörünün 2009 yılında küresel krize rağmen ülkemizde en az etkilenen sektör olduğunu söyledi.

Çağlayan, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğinin (İTKİB) Paris'te Four Seasons Otelde düzenlediği Texworld ve Premiere Vision fuarlarına katılan Türk firmaları ile yabancı alıcıların katıldığı kokteylin ardından, Türkiye'den alım yapan yabancı firmalara plaket verdi. Törende aralarında Mark and Spencer, GAP, Nord Strom, Burberry ve Zara Men gibi tanınmış markaların da bulunduğu 24 firma plaket aldı.

Törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin son 7 yılda ekonomide son derece önemli mesafeler kaydettiğini dile getiren Bakan Çağlayan, şunları kaydetti:

" Bu çerçevede sektör gerek ihracatımızda gerek üretim kapasitesini çok yoğun bir şekilde artırmıştır. Bu anlamda gerek tekstil gerek konfeksiyon ve hazır giyim sektörünün özellikle son 7 yıldaki Türkiye ve dünyadaki başarıları gerçekten Türkiye'nin övünç kaynağı olmuştur. Tekstil sektörü 2009 yılında küresel krize rağmen ülkemizde en az etkilenen sektör olmuştur. Övünerek ifade etmek istiyorum ki dünyayla entegre olmuş bir sektöre sahibiz. Türkiye tekstil konfeksiyon, hazır giyim sektörü bir bütünlük içinde Türkiye'nin elçileri gibi dünyanın her yerinde çok başarılı işler yapıyorlar."

Bu çerçevede dün ziyaret ettiği fuarlara katılımdan memnun olduğunu dile getiren Çağlayan, 27 yıl sanayicilik yapmış biri olarak Türkiye'nin tekstil, konfeksiyon ve hazır giyim sektörüyle iftihar ettiğini tekrarladı. Sektörün özellikle hükümet tarafından öncelikli ve önemli bir sektör olduğunu ifade eden Çağlayan, "Sektörümüze güveniyoruz ve hükümet olarak da sonuna kadar sektörün yanında olacağız" diye konuştu.

Şartların giderek ağırlaştığını söyleyen Çağlayan, eskiden "büyük balığın küçük balığı yuttuğunu, şimdi ise hızlı balığın yavaş balığı yuttuğunu" sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir