Konya'ya 'ilaç gibi' yatırımlar geliyor

Konya'yı halihazırda makine, otomotiv, ana metal ve gıda sektörleri taşıyor. Şimdi sağlık ve eğitim yatırımları dikkat çekiyor. Sağlığa 300 milyonluk yatırım var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İbrahim EKİNCİ

 

KONYA - Konya'da son dönemde hizmetler sektörüne yatırımlar dikkat çekiyor. 4 yeni üniversite geliyor. Sağlıkta hem ilaç hem de hastane yatırımları gündemde. 5 yeni özel hastane kuruluyor. İlaçta üç önemli yatırım var. İlaç ve hastaneler dahil sağlık sektörüne yatırımlar 300 milyon liranın üzerinde.

Kentteki yıldızlı otel sayısı, 8 yeni yatırımla 29'a çıkıyor. 12 su tedarik, dağıtım ve iletim proje paketi tamamlandığında Konya Ovası'nın her yıl ekonomiye ilave 1 milyar dolarlık katkı sağlayacağı tahmin ediliyor. Bu projelerden Mavi Tünel bitiyor.

Konyalı üretimi, ticareti seviyor, moraller genel olarak iyi. Ocak ayında sabit yatırım tutarı 113.8 milyon lira olan 18 yatırım için teşvik alınmış. Kentte 28 bin 554 iş yeri var. Bu sayı ile Türkiye'de 6'ncı sırada. 50'den fazla işçi çalıştıran 260'tan fazla firma, 80 değişik sektörde üretim yapıyor. Kentte öne çıkan sektörler; Makine, otomotiv yan sanayi, ana metal, gıda, mobilya, deri, plastik kauçuk, tekstil, ağaç ürünleri ve kağıt. İki Çinli otomotiv yatırımı çekilirse, kent bu sektörde daha önemli bir konuma gelecek.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir