Komisyon son toplantısını 9 Aralık'ta yapacak

TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu, son toplantısını 9 Aralık Pazartesi günü yapacak. Komisyon, aynı gün raporunu TBMM Başkanı Çiçek'e sunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yeni İçtüzük yazımını sürdüren TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu, çalışmalarında sona geldi.  

Komisyon,  son toplantısını 9 Aralık Pazartesi günü yapacak ve raporunu aynı gün bir araya gelecekleri TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunacak. Daha önce 2 Aralık'a kadar süre tanınan Komisyon, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın yurtdışına gidişi nedeniyle son toplantısını 9 Aralık'a erteledi. Komisyon, uzlaşmaya varılan maddeler ile varılamayan maddelerde grupların önerilerini rapor halinde Çiçek'e verecek.  

Komisyon; geçen yasama yılında yapılan çalışmada uzlaşma sağlanamayan maddelerin bazılarında uzlaşma sağlarken,  bazı maddeler ise uzlaşmazlık konusu olmayı sürdürüyor. 

TBMM Genel Kurulu'nun çalışma saatlerinin salı günleri 15.00-20.00, çarşamba ve perşembe günleri 14.00-20.00 saatleri arasında olmasında anlaşılırken, "kanun tasarı ve tekliflerin bitimine kadar, saat 24.00'ten sonra çalışılması" konusunda ise uzlaşmaya varılamadı. Grup önerilerini düzenleyen maddede uzlaşma sağlanamadı. Ayrıca, andiçme maddesinde de üç farklı görüş ortaya çıktı. BDP, seçilen milletvekillerinin her yerde yemin edebilmesini savunurken, CHP milletvekillerinin mazeretlerinin dikkate alınabilmesine imkan tanınmasını istedi. AK Parti ve MHP  grup başkanvekilleri ise "Meclis dışına hiçbir yerde yemin edilmemesi" gereğini savundu.   

Bu konularda ilginizi çekebilir