KOBİ'ler spor kulüplerini emsal alıyor

Özgenç, "KOBİ'lerin borçlarının taksitlendirilmesi konusunda spor kulüpleri kadar değeri yok mudur?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, "Torba Tasarı"da borçların yeniden yapılandırılmasında spor kulüplerinin 84 ayı bulan taksitlendirme imkanının KOBİ'lere de sağlanmasını istedi.

Özgenç, kamunun vergi ile sosyal güvenlik prim alacaklarını yeniden yapılandıran ve çalışma hayatına ilişkin düzenlemeler de içeren "Torba Tasarı"nın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildiğini anımsattı.

Özgenç, tasarıyı memnuniyetle karşılamalarına karşın, vade konusunda yapılan ayrımı anlamakta güçlük çektiklerini söyledi.

KOBİ'lerin, borçlarının yeniden yapılandırılması için tasarının kanunlaştığı tarihi izleyen 2. ayın sonuna kadar ilgili idarelere başvurması gerektiğini hatırlatan Özgenç, şöyle devam etti:

"Ödemeler, 2'şer aylık dönemler halinde, azami 18 eşit taksitte yapılacak. İl özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşların borçlarını 2'şer aylık dönemler halinde 36 eşit taksitte, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu ve spor kulüplerinin ise 2'şer aylık dönemler halinde 42 eşit taksitte ödeyecek olması eşitsizliktir, hakkaniyete aykırıdır."

Borçların ödenmesi noktasında eşitlik ilkesine uygun davranılması gerektiğini ifade eden Özgenç, "Ülke ekonomisinin omurgası, işsizliğin çaresi, istihdam deposu olan KOBİ'lerin, borçların taksitlendirilmesi konusunda spor kulüpleri kadar değeri yok mudur?" dedi.

Özgenç,  KOBİ'lerin içinde bulundukları durumu gündeme getirerek, uzun bir süredir başta birikmiş vergi, sosyal güvenlik primi gibi alacaklar olmak üzere kamuya borçlarının yeniden yapılandırılmasını istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Torba tasarıdaki bu yöndeki düzenlemeleri memnuniyetle karşılıyoruz. Ama vade konusunda yapılan eşitsizliğin kaldırılmasına yönelik bu talebimizin TBMM Genel Kurulu'nda tasarının görüşülmesi sırasında eklemenin yapılmasını istiyoruz.

İkişer aylık dönemler halinde getirilen 18 taksit yerine, spor kulüplerinde olduğu gibi 42 eşit taksit olarak düzenlenmesi halinde eşitsizlik ortadan kalkacaktır.

Bundan ötürü bizlerde spor kulüpleriyle eşit şekilde taksitlendirilerek vadenin 84 aylık ödeme olarak yapılandırılmasını istiyoruz. Çünkü ,önceki tedbirler, kolaylıklar bu sorunu çözmüş değil. Yeni düzenlemede KOBİ'lerin borç ödemelerini belediyeler veya futbol kulüplerine layık görülen vadelere kadar uzatılarak esaslı ve köklü çözüm yapılmalı. Ancak böyle olması halinde  rahatlama olabilir."

Özgenç, ayrıca vadenin, belediyelerde de ikişer aylık dönemler halinde 36 eşit taksit olarak düzenlendiğine de dikkati çekti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir