Kız yurdundaki yangınla ilgili soruşturma sürüyor

Tedavi altına alınan 3 öğrenciden biri taburcu oldu ikisinin tedavisi devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Samsun'da kız yurdunda çıkan yangınla ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Samsun'daki incelemelerini sürdüren Bakan Kavaf, dün Samsun Kız Yetiştirme Yurdunda çıkan yangının ardından akşam Denizli'deki programını iptal ederek Samsun'a geldiğini söyledi.

Hastanede tedavi altına alınan çocukları daha sonra da erkek yetiştirme yurdunun üst katına ve huzurevine yerleştirilen çocukları ziyaret ettiğini anlatan Kavaf, "Kız yetiştirme yurdunda çıkan yangınla ilgili idari ve adli soruşturma devam ediyor. Sonuçlandığı vakit sizlerle paylaşacağız. Bunun dışında söylenenler rivayet. Rivayetler üzerine yorum yapmak doğru olmaz. Tedavi altındaki çocuklarımızdan Ayşegül'ün durumu iyi taburcu oldu, diğer iki çocuğumuzun da tedavileri devam ediyor" diye konuştu.

Kavaf, olayla ilgili bir ihmal olup olmadığı yönünde bir soruya, "Görünüm itibari ile bir ihmal, bir eksiklik görünmüyor. Ama idari ve adli soruşturma sonucunda elde edilen bulgularla bir açıklama yapmak doğru olur. Yani görünürde bir şey yok" karşılığını verdi.

Yangında görüntü almaya çalışan basın mensuplarına yapılan saldırı ile ilgili bir başka soru üzerine ise Bakan Kavaf, şunları söyledi:

"İnsanlar can havliyle yardıma ihtiyacı olan çocuklara yardım ederken, çocuklar da kendilerinin o halde görüntülenmesinden rahatsız olmuş olabilirler, burada bir kışkırtma olduğunu düşünmüyorum. O duygusallıkla tepki vermiş olabilirler. Görüntüleri seyretmedim ama bunda bir art niyet aranmaması lazım. Görüntülenmiş olmak istemeyebilirler böyle bir anda, duygusal bir tepki de olabilir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir