Kış oyunları başlıyor

Universiade Erzurum-2011'de, 58 ülkeden 3 bine yakın sporcu madalya mücadelesi verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Erzurum'un ev sahipliğinde düzenlenecek 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade Erzurum-2011) bugün başlıyor.

"Anadolu'nun zirvesinde buluşalım" sloganıyla dünyanın dört bir yanından üniversiteli sporcuları davet eden Universiade Erzurum-2011, 6 Şubat Pazar günü sona erecek. Üniversite (University) ve olimpiyat (Olympiad) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelen Universiade'da (Üniversite Oyunları), 58 ülkeden 3 bine yakın sporcu madalya mücadelesi verecek. Universiade Erzurum-2011 katılımcı ülke ve sporcu sayısı bakımından rekor kıracak.

Dünya Anadolu Ateşini izleyecek

Oyunlar bugün saat 19.30'da görkemli bir açılış töreniyle başlayacak.  Organizasyonun açılış ve kapanış törenleri için özel inşa edilen stadyumdaki tören, tüm dünyada canlı yayınlanacak. Açılış ve kapanış törenlerinde Anadolu Ateşi "Doğunun Kapıları" gösterisiyle izleyenleri büyüleyecek.

En yoğun ilgi artistik patinaja

Açılış töreninin biletleri kısa sürede satılırken, müsabakalar arasında en erken tükenen biletler, artistik patinajın oldu. Sporseverler, artistik patinajın ardından en fazla kayakla atlama, snowboard ve buz hokeyine ilgi gösterdi.

Maskot Kanka çift başlı kartal

Oyunların logosu, 3 bölümden oluşuyor. Üstte, Çifte Minareli Medrese'nin çengel motifiyle stilize edilerek birleştirilen, Universiade organizasyonunun baş harfi olan "U" harfi, ortada Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) markasının beş kıtayı temsil eden yıldızları bulunuyor.  Oyunların maskotu Kanka, çift başlı kartalı sembolize ediyor. Maskota verilen isim "Kanka" ise dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik anlamlarını taşıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir