Kim ne dedi?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kılıçdaroğlu: Sayın Baykal'a yapılan haksızlık

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı görevinden istifasıyla ilgili,"Türkiye'de vicdanı olan herkesin vicdanını rahatsız etmiştir"dedi.

Kılıçdaroğlu Atatürk Havalimanıda gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Ankara'ya gitmek üzere havalimanına geldiğini belirterek,"Sayın Baykal'a yapılan haksızlık, Türkiye'de vicdanı olan herkesin vicdanını rahatsız etmiştir"dedi.

Çağlayan: Baykal'ın kendi kararı; saygı göstermek gerekiyor

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan,"Baykal'ın kendi kararı; saygı göstermek gerekiyor"dedi.

Çağlayan, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa kararını değerlendirmesi yönündeki sorusu üzerine, "Daha uçaktan yeni indim, şimdi öğrendim. Baykal'ın kendi kararı, saygı göstermek gerekiyor" karşılığını verdi.

Toskay: Zamanlamayı masum olarak nitelendirmek pek mümkün değil

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa etmesiyle ilgili "Bu çirkin olayın gündeme getiriliş zamanlaması çok dikkat çekici. Bu zamanlamayı 'masum' olarak nitelendirmek pek mümkün değil" dedi.

Türkiye'de bir kaç yıldır telefonların, bulunulan ortamın dinlenilmesi gibi olaylar nedeniyle endişelerin yaşadığını ifade ederek, "Türkiye'yi demokratikleştirme iddiasında olan ve 7,5 yıldır iktidar olan AKP'nin, Türk toplumunu bir güvensizlik bunalıma soktuğu son derece açık" görüşünü savundu.

Tunca Toskay, "Bu çirkin olayın gündeme getiriliş zamanlaması çok dikkat çekici. Zira, Türkiye için dönüm noktası sayılabilecek bir referanduma gitme ihtimali var, CHP'nin, Anayasa Mahkemesine gitmek için organizasyonu yapma hazırlığı var ve CHP kurultayı ay sonunda yapılacak. Bu zamanlamayı çok masum olarak nitelendirmek pek mümkün değil" şeklinde konuştu.

Arınç: Bir şey söylemek istemiyorum

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı görevinden istifasıyla ilgili sorularına "Ben sabah İstanbul'da basın toplantısı yapmıştım. Bu konuyla ilgili düşüncelerimi orada söyledim. Sayın Baykal'ın istifası çok yeni. Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum" karşılığını verdi.

Bozdağ: Olay bizi üzdü

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Baykal'ın istifasının kendi kararı olduğunu belirterek, istifanın aynı zamanda bir erdem olduğunu vurguladı. Baykal'ın kendi verdiği karara, kendi dışındaki insanların, siyasilerin sadece saygı duyması gerektiğini ifade eden Bozdağ, bu karara saygı duyduklarını kaydetti.

Bozdağ, "Ayrıca bu CHP'nin kendi iç işleyişidir. Bir partinin, başka bir partinin iç dengeleri ve işleyişi hakkında değerlendirme yapması doğru değildir. Hem bu olay hem bundan sonraki süreçle ilgili değerlendirme yapmayı doğru bulmuyoruz" dedi.

Bozdağ, "Baykal'ın siyasi hayatını böyle çirkin bir olayın arkasından sonlandırması bizi ayrıca üzmüştür" dedi.