Kılıçdaroğlu'ndan gazetecilere, 'konu mankeni' eleştirisi

Ankara'da katıldığı bir açılışta konuşan Kılıçdaroğlu'nun gündeminde operasyon ve Başbakan Erdoğan'ın dün gazetecilerle gerçekleştirdiği toplantı vardı. Kılıçdaroğlu, gazetecileri Başbakan'a gereken soruları sormamakla eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Macunköy'de yapılan Teoman Öztürk Öğrencievi'nin açılış töreninde konuştu. Operasyon sonrası gelişmeleri değerlendiren Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tavrını benzer söylemlerle eleştirdi. 

O vakfa o paralar nerden geliyor?

Kılıçdaroğlu, operasyonlar sonrası adından sıkça söz edilen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, büyük kızı Esra Albayrak'ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) ilişkin ise kendilerini ilgilendiren şeyin, vakfa paraların nereden geldiği olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Oğlu ailesi ile beraber vakıf kurmuş, bu vakıf yurt yapacak bursa verecek diyor. Bizim derdimiz, yurt yapması, burs vermesi değil. Bizim derdimiz o vakfa o paralar nerden geliyor?" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gazetecilerle biraraya gelmesini de değerlendiren CHP lideri, gazetecilerin konu mankeni olarak orada bulunduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı. "O toplantı Başbakan'a sorulması gereken sorular vardı. Hİçbir gazeteci çıkıpta yüreklilik gösterek, gereken soruları Başbakan'a sormadı. Orada konu mankeni olarak bulundular"

Ergenekon, Balyoz davaları

Başbakan Erdoğan'ın "Geçmişte haksızlıklar oldu. Ergenekon, balyoz davasında haksızlıklar oldu. Biz yeni uyandık" dediğini ve gündem değiştirmek istediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Senin aklın yeni mi başına geldi? Defalarca ama defalarca söyledik, savunma hakkını ihlal ediyorsun dedik. Kişinin en doğal hakkı olan, bir insanın en doğal hakkı olan savunma hakkı kısıtlanıyor burada dedik. Sahte deliller üretildi dedik. Döndü bize dedi ki 'Siz darbecisiniz, siz Ergenekoncusunuz, siz onun için bunu yapıyorsunuz'. Şimdi sende mi darbeci ve Ergenekoncu oldun?"

Silah yüklü tır iddiası

Kılıçdaroğlu, Hatay'da yaşanan tır hadisesine değinerek, içinde insani yardım malzemesi olduğu için tırın aranmadığının söylendiğini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, yiyecek içeceğin görülmesinin devlet sırrı olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, hükümetin, Suriye'de dökülen her damla kanın sorumlusu olduğunu öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Yenimahalle Belediyesi Yüzme Havuzu'nun da temelini attı.

Bu konularda ilginizi çekebilir