Kılıçdaroğlu: Böceği koyanlar belli

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay'a dinleme cihazlarını koyanların belli olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay'da çıktığı iddia edilen dinleme cihazlarını oraya yerleştirenlerin belli olduğunu söyledi.

Gündemdeki gelişmeleri NTV canlı yayınında Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'a değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Evimizde bir önlem almadık. Böcek bulunabilir. AKP'nin iktidar olduğu bir ülkede bunlar normaldir. 'Kılıçdaroğlu adım adım izleniyorsun' dedi. Kim eleştirdi bunu? Nefes alışımın bile izlediğini söylüyor. Bunu bu ülkenin başbakanı söylüyor. Anayasada özel yaşamın gizliliği diye bir kavram var. Danıştay'aa böceği koyan belli. İçişleri Bakanı çıktı, 'Özel şeyleri telefonla konuşmayın' dedi. Ne demek bu?" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi'ne gideriz

MİT mensuplarının ifadeye çağrılmasının ardından hazırlanan yasa teklifinin hukuk devleti ilkelerine aykırı olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teklifin yasalaşması durumunda Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi.

Gündemdeki gelişmeleri NTV canlı yayınında Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'a değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Kişiye özel düzenleme olmaz. CHP olarak 'Şu savcı niye görevini yapmadı' diye bir eleştiri getirmedik. Savcılar bilgisine başvurmak istedi, hükümet apar topar bir yasa çıkarmaya çalıştı. MİT mensuplarıyla ilgili bir düzenleme var. Burada başbakanın özel olarak görevlendirilen kişiler var. Kim bunlar, bilmiyoruz. 2005 Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'yla (TİB) ilgili yasa gelmişti. TİB'in denetlenmesi öngörülüyordu. Buna Anayasa Mahkemesi'ne götürdük, oy birliğiyle yasaya aykırı olduğuna karar verildi. Aynı ifade bu tasarıda da getiriliyor.

Kavga iddiası

Kılıçdaroğlu, "Yargı, MİT ve emniyet arasında bir çatışmanın varlığından söz ediliyor. Bu tartışmalar arasında cemaat de gündeme geliyor. Sizce bir kavga var mı, varsa kimler arasında?" soruşuna şu yanıtı verdi:

"Gazeteler yazıyor ama elimizde somut veri yok. Bir bakan 'Suça başlamadan terör örgütüne sızılamaz' diyor. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bu, gayrimeşru devleti meşrulaştırmak için çabalamaktır. Böyle devam ederse, kimse Türkiye'yi hukuk devleti saymaz.

Biz kişi makam ve unvanlarla ilgili değiliz. Demokrasi ve hukuk devleti bağlamında bakarız. Belli kişiler başbakan tarafından özel görevlendiriliyor, bunlar MİT mensubu değil. Bilgi alınmak istendi, hükümet paniğe kapıldı. O arkadaşlar gider savcıya açıklama yapar, buralara gelmezdi. Olaylara şu cemaat, şu MİT Müsteşarı diye bakmıyoruz. Biz kim olursa olsun, tüm yurtaşların belli güvencelerinin olmasını isteyen bir partiyiz. 'Şu benden, bu benden değil' diye bir ayrım yapar, devlet kurumlarını da bu şekilde ayırsanız devlette bölünme olur.

(Ntvmsnbc)

Bu konularda ilginizi çekebilir