Kazanın nedeni sinyal hatası

Bakan Yıldırım, Kocaeli'deki tren kazasının sebebinin ilk belirlemelere göre sinyal hatası olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS -  Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kocaeli'de meydana gelen tren kazasının ilk belirlemelere göre "sinyal hatasından kaynaklandığının anlaşıldığını" bildirdi.

Yıldırım, Sivas'ta, Yıldızeli-Akdağmadeni bölünmüş yol açılış töreni sonrasında basın mensuplarının sorusu üzerine, Kocaeli'de meydana gelen tren kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım, "Dün akşam Adapazarı-İstanbul seferini yapan tren ile İstanbul-Adapazarı seferini yapan tren, İzmit SEKA civarında trenin son vagonunun raydan savrulması neticesinde diğer yönden gelen trene çarpmış ve 32 yolcu çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Can kaybı yoktur. Yolcuların birçoğu tedavisinden sonra taburcu edilmiş, 10 civarında yolcunun tedavisi de devam etmektedir. Hayati tehlikesi olan yolcumuz bulunmamaktadır. İlk belirlemelere göre kazanın sinyal hatasından kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Tekrar yaralanan yolcularımıza geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum" dedi.

Öte yandan Seka Park mevkisinde meydana gelen kazada yaralanarak Kocaeli ve İzmit SEKA Devlet, Derince Eğitim ve Araştırma, Özel Acıbadem ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırılan 32 kişiden 28'inin tedavileri tamamlandı.

Yaralılardan Meliha Cevahirci, Dursun Akbulut ve Hilal Selvi'nin tedavileri İzmit SEKA Devlet, Zafer Kalkan'ın ise Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde sürüyor.

Bu arada, daha önce sağlık durumunun ağır olduğu açıklanan Kalkan'ın hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir