Kaysu'nun minibardaki hedefi liderlik

Minibar konusunda uzmanlaşan Kaysu, 50'den fazla ülkede otellerin odalarına girdi. Firma, minibardaki dünya üçüncülüğünü liderliğe taşıma hedefinde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kaysu, soğutucu sektöründe bir başarı öyküsü yazıyor. Dünya otelleri Kayserili Kaysu'nun minibarlarını kullanıyor.

50'den fazla ülkenin minibar ihtiyacını karşılayan Kaysu, Kleo marka ürünleriyle dünyanın en büyük üçüncü minibar üreticisi konumunda. Kaysu yakın dönemde önündeki güçlü markalardan Electrolux'un iştiraki Dometic ve İtalyan Indel-B'yi geride bırakarak lider koltuğuna oturmanın planlarını yapıyor.

Firma, bu amacı doğrultusunda da Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmış durumda. Türkiye'deki hemen hemen bütün 4 ve 5 yıldızlı otellerin minibar ihtiyacını karşılayan Kaysu, üretiminin yarısından fazlasını da ihraç ediyor. Kaysu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Filiz, "Bizim avantajımız minibarda dünyada bilinen bir marka olmamız.

Böylece müşteri güvenini sağlamış oluyoruz" diyor. Kaysu günlük 500 adet minibar üretim kapasitesine sahip. Bunun sektörde çok yüksek bir kapasite anlamına geldiğini belirten Filiz, "Talebe çok kısa zamanda cevap verebilmekteyiz. Türkiye'nin coğrafi avantajı da buna eklenince fiyat yönünden en büyük rakibimiz olan Çin'e karşı da üstünlük kurmuş oluyoruz" diye konuşuyor. Şişe soğutucu ve derin dondurucuda da dünyada söz sahibi olmayı hedefleyen Kaysu, bu yolda Slovenyalı LTH'nin derin dondurucu fabrikasını satın aldı.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir