Kayıplar telafi ediliyor

İMKB ilk seansta yüzde 1.1 prim yaptı; dolar ve faizin yönü aşağı dönmüş durumda.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Haftaya satış baskısıyla başlayan borsada bugün tepki alımları geldi. Faizde ve dolarda ise gevşek görünüme geçilmiş durumda.

Dün faizdeki yükselişin de etkisiyle satış baskılı bir gün geçiren İMKB, yeni güne 67 binin üzerinde başladı. Yurtdışındaki pozitif görünüm İMKB’deki dünkü kayıpların geri alınmasına destek oluyor. Bununla birlikte "Türkiye'nin notunun artacağı" söylentileri de alımlar için itici güç olarak kullanılmaya devam ediliyor.

Günün ilk seansında 67.680 seviyesine kadar çıkan Bileşik Endeks kapanışını 726 puan ve yüzde 1.1 değer artışla 67.557 puandan gerçekleştirdi. Günün ilk yarısında 1.2 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Bu sabah Asya piyasalarında yükselişler gözlenirken, ABD vadeli endeksleri ile Avrupa borsalarında da artı seyre geçildi. Yurtdışında bugün Citibank'ın 4. çeyrek bilançosu takip edilirken, içerde Hazine ihalelerinin sonucu bekleniyor.

Dolar ve faiz geri çekildi

Bu haftaki ajandasında Hazine ihaleleri ve Perşembe günkü Merkez Bankası toplantısı bulunan tahvil-bono piyasasında alım tarafının hareketlendiği gözleniyor.

Dün yüzde 7.49 seviyesine kadar çıkan ve spot kapanışını yüzde 7.40 bileşikten yapan 7 Kasım 2012 itfalı gösterge kıymet, bugün yüzde 7.24 bileşik seviyesine kadar indi. Gösterge faiz şu sıra yüzde 7.34 bileşikten işlem görüyor.

Bu arada Hazine 3 yıl vadeli sabit kuponlu ve 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil ihaleleri öncesi kamu ve PY’lere toplam net 1.9 milyar lira satış yaptı.

Döviz piyasasında ise Euro/Dolar 1.34 sent seviyesinin üzerine çıktı. Paritedeki toparlanmaya paralel olarak Dolar/TL  1.53 seviyelerine çekildi. Serbest piyasada dolar 1.5340, euro 2.0585 liradan satılıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir