Kayıp Narin Güran olayında son dakika gelişmesi! DNA eşleşme sonuçları ortaya çıktı

8 yaşındaki kayıp Narin Güran soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Önce gözaltına alınıp serbest bırakılan ağabeyinin ardından Narin'in amcası S.G. de gözaltına alınmıştı. Edinilen bilgilere göre, S.G.'nin aracının şoför koltuğundan alınan DNA ile, Narin Güran'ın kıyafetleri ve battaniyesinden alınan DNA örneği eşleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmalarına devam ediliyor. Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'dan haber alınamıyor. Narin Güran'ın kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmada son dakika gelişmesi yaşandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, baştılan soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller nedeniyle Tavşantepe köyü muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası olan S.G. gözaltına alındı. Narin’in eşyalarından alınan DNA örnekleri ile amcası S.G.'nin DNA örnekleri karşılaştırıldı ve örnekler eşleşti.

Isırık izleri kime ait? Narin'in ağabeyi de gözaltına alınmıştı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kayıp kızın ağabeyi E.G'nin (18), kolundaki ısırık izinin Narin Güran'a ait olup olmadığının tespiti için gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri tamamlanmış ve çıkan raporda ısırık izlerinin kime ait olduğu tespit edilememişti. Narin'in ağabeyi daha sonra serbest bırakılmıştı.

Amcadan şüpheli hareketler

DNA eşleşmesi sonrasında şüpheli hale gelen amca S.G.'nin, yeğeni Narin Güran'ın en son arkadaşlarıyla görüldüğü zamandan 15 dakika sonra hızlı bir şekilde köyden ayrıldığı da tespit edildi. Amca S.G., olay sonrasında telefonunu kapatması nedeniyle de dikkat çekmişti.