Kara kış geçit vermiyor

Yurdun büyük bir bölümünde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok yol kapanırken bazı şehirlerde okullar tatil edildi. Meteoroloji İstanbul'u da kar yağışına hazırlıklı olunması konusunda uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA -  Yurdun büyük bölümünde buzlanma ve don olayı, doğu kesimlerde kuvvetli kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Doğu Anadolu'da 535 köy yolu ile çok sayıda karayolu ulaşıma kapandı. Türk Hava Yollarının İstanbul-Sivas uçak seferleri de, karşılıklı olarak iptal edildi. Öte yandan Meteoroloji İstanbul'a kar uyarısı verdi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde bulunuyor.
Gelecek hafta boyunca doğu bölgelerde görülecek kar yağışlarının bugün, Doğu Anadolu'nun batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Sivas çevrelerinde, Salı günü Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacak.
Eğitime ara
Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı kentlerde eğitime ara verildi.
Eğitime ara verilen iller şöyle:
Bingöl'de 2 gün, Sivas'ta 2 gün, Afyonkarahisar'da 1 gün, Uşak'ta 1 gün, Kütahya'da 1 gün , Kırşehir'de 1 gün, Ordu Mesudiye'nin merkez ve köylerinde, Akkuş'un belde ve köylerinde, Kumru'nun ise sadece köylerinde 1 gün, Zonguldak'ta 1 gün, Konya'nın merkez Selçuklu, Karatay, Meram, Yunak ve Çeltik ilçelerinde 1 gün, Aksaray merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde 1 gün, Tokat'ta 2 gün, Konya'nın Akşehir, Tuzlukçu ve Altınekin ilçelerinde 1 gün, Nevşehir'de Hacıbektaş'ta 2 gün, Kozaklı ve Gülşehir ilçeleri ile Avanos'un belde ve köylerinde 1 gün, Uşak'ın Eşme ilçesinde 1 gün, Yozgat'ın Akdağmadeni, Çandır ve Çayıralan ilçelerinin genelinde, Boğazlıyan'da bağlı köylerde 1 gün, Muş'un Varto ilçesinde 2 gün eğitime ara verildi. Konya'nın Bozkır ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın ilk ve orta öğretimdeki okulların tatil edildiği bildirildi.
13 saat sonra kurtarıldılar
Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Horasan-Eleşkirt karayolu, 13 saatlik çalışma sonucu yeniden açıldı.
Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Horasan-Eleşkirt karayolunda karla mücadele çalışması yaptı.
Yaklaşık 13 saat süren çalışmayla karayolu ulaşıma açıldı, yolda mahsur kalan 30'u otobüs 250 araç kurtarıldı.
Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle Konya'da 43 köy yolunun kapalı olduğu, Konya İl Özel İdaresinin kapanan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
İstanbul'a kar uyarısı
İstanbul'da kar yağışı ve soğuk havanın, buzlanma ve don olayına neden olacağı bildirildi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'un kuzey kesimlerinde başlayan kar yağışının il genelinde aralıklarla devam edeceği ve kentin yüksek kesimlerinde etkisini artıracağı belirtilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Kar yağışının gece saatlerinde de kentin kuzey ve doğusunda aralıklarla devam etmesi beklendiği ifade edilen açıklamada, yarın öğle saatlerine kadar kentin doğusunda görülecek kar yağışının, öğleden sonra kenti terk edeceği, ancak soğuk havanın il genelinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir
kar