Kar köy yollarını kapatıyor

Muş, Sivas ve Eskişehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle 275 köy yolu ulaşıma kapandı. Meteroloji Marmara ve Ege'yi ise fırtınaya karşı uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 275 köy yolu ulaşıma kapandı. Kütahya'da eğitime bir günlük ara verildi. Ege ve Marmara'da ise fırtına uyarısı yapıldı.
Ağlasun-Burdur karayolunun Çatak mevkisinde yolun trafiğe kapandığı, Afyonkarahisar-Ankara karayolunda ulaşımın kontrollü sağlandığı bildirildi.
Bursa Özel İdaresi Tarım ve Köyişleri Dairesi Başkanı İsmail Aksoy, önceki gece başlayan kar yağışı nedeniyle Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan'da 35 köy yolunun dün ulaşıma kapandığını hatırlattı.
Burdur'un Karamanlı ilçesinde dün gece başlayan kar yağışı devam ediyor. Bölgede kapalı yol bulunmuyor.
Seydişehir-Antalya karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.
Karaman-Mersin karayolundaki Sertavul Geçidi'nde ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Muğla-Denizli karayolunun 33. kilometresinde ulaşım, güçlükle sağlanıyor.
Kar yağışı, Ankara'da da etkili oluyor.
Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Demirtaş beldesinde etkili olan sağanak ve şiddetli rüzgar nedeniyle bazı seralarda hasar meydana geldi, ekili alanlarda su baskınları yaşandı.
Kütahya'da eğitime kar tatili
Kütahya'nın Altıntaş ve Dumlupınar ilçelerinde, kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın eğitime ara verilecek.
 
Denizlerde fırtına uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Marmara'da bu gece ve yarın meydana gelecek fırtınanın, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden esmesi bekleniyor.
Ege'de ise bu akşam başlayacak fırtınanın, perşembe günü sabah saatlerine kadar Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden esmesi tahmin ediliyor.
Açıklamada, fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir