Kadın girişimciler, 'program' ile işlerini büyüttü
Program mezunlarının yüzde 76’sı cirolarını ciddi oranlarda büyütmeyi başarırken, istihdamın artmasına da önemli katkılar sağladı.
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Goldman Sachs, Goldman Sachs Vakfı ve Özyeğin Üniversitesi’nin birlikte yürüttüğü 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı kapsamında bugüne kadar 241 kadın girişimci eğitim aldı. Program dördüncü yılında da işini büyütmek isteyen kadın girişimcilere rehberlik etmeye devam ediyor. Türkiye’de 2013 yılı içinde toplam 160 kadının daha ücretsiz eğitim göreceği programdan yararlanmak isteyen kadın girişimcilerin, 26 Kasım 2012 tarihine kadar www.10000kadin.org adresinden başvurularını yapmaları gerekiyor.
Kadın girişimcilere rehberlik etmek amacıyla Goldman Sachs tarafından 43 ülkede yürütülen ve Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi tarafından hayata geçirilen 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ndan mezun olan kadınlar dikkat çeken başarılara imza atıyor. Programdan bugüne kadar ücretsiz olarak yararlanarak mezun olan kadın girişimcilerin yüzde 76’sı cirolarını ciddi oranlarda büyütmeyi başardı.
160 girişimci daha seçilecek
Kadın girişimcilere yol haritası çizerek hedeflerine ulaşmalarına destek olan program, 2013 yılında 160 kadına daha ücretsiz eğitim verecek. Yeni dönem eğitimlerine en az lise mezunu, işletme lisans veya yüksek lisans eğitimi almamış, işini büyütmeyi kendine hedef koyan, daha önce bu tür eğitimlerden maddi koşulları nedeniyle yararlanamamış, en az iki yıllık iş tecrübesine sahip, 3 aya yayılmış 6 haftalık programa katılabilecek durumda olan bütün girişimci kadınlar başvurabilecek. 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ndan yararlanmak isteyen kadın girişimciler www.10000kadin.org adresinden başvurularını yapabilecekler. Bugüne kadar binlerce aday arasından büyük titizlikle seçilen 241 kadın girişimcinin yararlandığı proje tamamlandığında Türkiye’de 400 kadın girişimci eğitim almış olacak.
Nasıl Bir Eğitim ?
10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı kapsamında üç aya yayılmış bir süre içerisinde toplam altı haftada 175 saat eğitim veriliyor. Eğitimler; “girişimcilik ve sermayeye erişim”, “pazarlama ve satış”, “organizasyonel planlama ve süreç yönetimi”, “muhasebe ve finans”, “ticaret ve iş planı geliştirme” ve “iş planı değerlendirme” konularını içeriyor.
Programı tamamlayıp sertifikasını alan her kadın girişimci, mezun olduğu günden itibaren en az bir yıl süre ile izleniyor ve işini büyütebilmesi için mentörlük ve koçluk hizmetlerinden yararlanıyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir