Kabloları çalınan köy bir yıldır telefonsuz

Telefon kabloları hırsızlar tarafından çalınan, cep telefonunun da çekmediği köyde köylüler bir yıldır telefonsuz yaşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı iki köyde, bir yıl önce çalınan telefon kabloları nedeniyle abonelerin sabit ücret ödemelerine rağmen hizmet alamadıkları bildirildi.

Karakışla Köyü Muhtarı İsmet Arslan, geçen yıl telefon kablolarının hırsızlar tarafından çalındığını, bu nedenle Telekom ve jandarmaya müracaat ettiklerini söyledi.

Kabloların yeniden döşenmesi için Akseki, Manavgat ve Antalya'daki Telekom yetkililerine başvurduklarını ifade eden Arslan, hiçbir sonuç alamadıklarını savundu. Köye yeni bir santral getirildiğini ancak montajının bir türlü tamamlanamadığını ileri süren Arslan, "Şu anda köyümüzde hiç telefon bağlantısı yok. Cep telefonları çekmiyor. Hastamız olsa, yangın olsa bir yere haber verme şansımız yok" dedi.

Bir yıldır süren ve kendilerin kaynaklanmayan arızaya rağmen köylülerin sürekli olarak fatura ödediğini ifade eden Arslan, "Telefonlarımız kesik olmasına rağmen bizden para istiyorlar" diye konuştu.

Arslan, köylülerin birçoğunun aboneliklerini iptal ettirdiğini kaydetti.

Ceceler Köyü Muhtarı Osman Çarkçı da hatların kesik olması nedeniyle bir yıldır telefon hizmeti alamadıklarını söyledi. Köylülerin yüzde 80'inin dilekçe vererek hatlarını kapattırdığını ileri süren Çarkçı, "Telefonlarımızın bir an önce açılmasını istiyoruz. İlgililer biraz duyarlı olurlarsa sevineceğiz" dedi.

Telekom yetkilileri ise bölgede geçen yıl 400 metre telefon kablosunun çalındığını, yeni bir santral kurduklarını ve en kısa zamanda problemin çözüleceğini belirttiler.

Bu konularda ilginizi çekebilir