Kabine bugün toplanıyor: Gündemde hangi başlıklar var?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirilecek Kabine toplantısında ekonomi önemli bir gündem maddesi olarak öne çıkacak. Milyonları ilgilendiren kritik toplantıda, enflasyonla mücadele ve tasarruf vergi paketi masada olacak. Toplantıda ayrıca terörle mücadele ve bölgesel gelişmelerin de ele alınması bekleniyor.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.

Beştepe'deki kabine toplantısının gündeminde ilk olarak ekonomideki son gelişmeler bulunuyor. Toplantıda, son veriler ışığında enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele adımları ele alınacak, ek tedbirler görüşülecek.

Kabine toplantısındaki bir diğer önemli başlık da terörle mücadele operasyonları olacak. Yurt içi ve sınır ötesi operasyonlardaki son durum ele alınacak.

Suriye ile normalleşme süreci

Suriye ile normalleşme sürecinin de gündemde olması beklenen kabine toplantısında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması ile ilgili gelişmeler de değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son iki haftada yoğun bir diplomasi programı vardı. Kazakistan'daki Şanhay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi'nin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde NATO Liderler Zirvesi'ne katıldı. Kabine toplantısında temasları ile ilgili de değerlendirme yapılması bekleniyor.