İzmir'e 21 yıl sonra kar yağdı

İzmir'e 21 yıl sonra kar yağarken, Çanakkale de beyaza bürüdü. Doğu Anadolu'da ise bin 540 köy yolu ulaşıma kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Haftabaşından itibaren yurdun büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışı devam ediyor. En son örtü bırakan kar yağışının 1991 yılında görüldüğü İzmir'de, 21 yıl aranın ardından etkili kar yağışı başladı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 540 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı Çanakkale'de etkili oluyor.
Ege'de kar 
İzmir, Manisa ve Aydın'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, Ege kentlerini beyaza bürüdü.
Yaklaşık bir haftadır, hissedilir sıcaklığın sıfırın altında 9 dereceye kadar düştüğü İzmir'de, hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte İzmirliler karlı bir sabaha uyandı.
İzmir'de örtü bırakan şekilde 21 yıl aradan sonra bu sabah başlayan yağan kar, etkisini sürdürüyor. Karın keyfini yaşamak isteyen İzmirliler, meydanlarda ve parklarda kartopu oynadı.
Yıllar sonra gelen kar yağışı kentte bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda kar yağışı nedeniyle bazı uçak seferleri gecikmeli olarak yapıldı.
Havalimanı yetkilileri, kar yağışının pisti etkilemesi nedeniyle zaman zaman uçuş trafiğinde gecikmeler yaşandığını, ancak şu ana kadar İzmir kalkışlı uçuşlarda iptal olmadığını söyledi.
Aydın'a 19 yıl aranın ardından kar yağdı
Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Aydın'a, 19 yıl aradan sonra kar yağdı. Kentte en son 1993 yılında görülen kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, kar topu oynayarak kışın tadını çıkardı.
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağışın ardından kent merkezindeki kar kalınlığı yer yer 2 santimetreye ulaştı.
Söke, Koçarlı ve Germencik ilçelerinde de görülen kar yağışının, öğle saatlerine kadar devam etmesini beklendiğini kaydeden yetkililer, yağışın öğle saatlerinden itibaren ısının artmasıyla yağmura dönüşmesinin tahmin edildiğini bildirdi.
Manisa
Ege Bölgesi'nde güne kar sürpriziyle uyanan illerden Manisa'da da kar yağışı sevinç yarattı.
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, en son örtü bırakan kar yağışının 2006 yılında yaşandığı Manisa'da, yağış kent merkezinde ince bir kar örtüsü bırakırken, Spil Dağı Milli Parkı'nda kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.
Bin 540 köye ulaşılamıyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 540 köy yolu ulaşıma kapandı.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 23, Bayburt'ta eksi 21, Ardahan'da eksi 13, Kars'ta eksi 12, Erzincan'da eksi 11, Ağrı'da eksi 9, Iğdır'da eksi 3 derece olarak ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklığının Kars'ta eksi 9, Erzurum'da eksi 8, Ardahan'da eksi 7, Ağrı'da eksi 5, Bayburt'ta eksi 4, Erzincan'da eksi 1, Iğdır'da 0 derece olması bekleniyor.
Erzurum'da 681, Ağrı'da 497, Kars'ta 208, Ardahan'da 112, Iğdır'da 42 olmak üzere bin 540 köy yolu ulaşıma kapandı.
İkizdere-İspir, Akşar-Gaziler-Karaurgan, Gaziler-Sarıkamış, Karayazı-Göksu, Erzurum-Çat, Narman-Pasinler-Köprüköy, Erzurum-Bingöl karayollarında ulaşım sağlanamıyor.
Yolda mahsur kalan 125 araç ile 420 yolcu, Karayolları ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince kurtarıldı.
Meteoroloji yetkilileri, Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının 3-5 derece düşmesinin tahmin edildiğini bildirdi.
Çanakkale'de kar yağışı
Kar yağışı Çanakkale'de etkili oluyor.
Sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı nedeniyle kent adeta beyaz bir örtüye büründü. Kent merkezinde belediye, ana yollarda ise Karayolları ekipleri buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
Caddelerde yaşanan buzlanma nedeniyle, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana gelirken, deniz ulaşımında ise sorun yaşanmıyor.
Uzun bir aranın ardından karla karşılaşan Çanakkaleliler, kordonboyunda martı ve güvercinleri besledi, bazı vatandaşlar ise kordonboyundaki Troia Atı'nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, il merkezinde kar kalındığının yaklaşık 4 santimetre olarak ölçüldüğünü, kar yağışının akşam saatlerine kadar süreceğini kaydetti.
Bu konularda ilginizi çekebilir