İTO'nun Düzce fabrikası, Ingersoll'ün üretim üssü oldu
EMEA bölgesinin en büyük üretim ve lojistik üssü olan fabrikadan 95 ülkeye ihracat yapılıyor
İSTANBUL - Alanında bir ''dünya devi'' olarak nitelendirilen ve İTO kiliti satın alan ABD merkezli Ingersoll Rand, İTO Kilit'in Düzce fabrikasını EMEA bölgesinin üretim ve lojistik üssü olarak seçti.
İTO Kilit'ten yapılan yazılı açıklamada, Ingersoll Rand Türkiye Fabrika Müdürü Çağatay Güler, Düzce İTO fabrikasının, EMEA bölgesinin en büyük üretim ve lojistik üssü olmasının yanı sıra fabrikadan 95 ülkeye ihracat yapıldığını anlattı.
Üretimin yarısının ihraç edildiğini, diğer yarısının iç piyasaya verildiğini kaydeden Güler, ihracatın yanı sıra gelişen Türkiye pazarının Ingersoll Rand için önemli olduğunu vurguladı.
Güler, Ingersoll Rand'ın Düzce'deki İTO Kilit Fabrikası'nı üretim ve tedarik üssüne çevirmeden önce üretim ve yönetim metotlarını modern sistemlerle donattığını belirtti.
2005 yılından bu yana Ingersoll Rand'ın, 2'si İngiltere'de, 1'i İtalya'da olmak üzere 3 fabrikadaki üretiminin tamamını Düzce'ye kaydırdığını ve Türkiye pazarı içinde yeni ürün yatırımları yaptığını ifade eden Güler, şöyle devam etti:
''Türkiye'nin, gelişen iç pazar, gelişmiş pazarlara yakınlığı ve iş gücü ve eğitimli kadrolar gibi 3 büyük avantaj, yatırımın Türkiye'ye kaydırılmasındaki en büyük etkenlerden oldu. Düzce fabrikamız, IR Güvenlik Teknolojileri'nin Avrupa'daki en büyük üretim üssü ve daha da büyüyecek. Ingersoll Rand Düzce fabrikasını satın aldıktan sonra ihracatımız 1 milyon dolar 25 milyon dolara çıktı ve toplam 95 ülkeye ulaştık. Düzce fabrikamızda İtalya'nın en çok satan hidrolikleri, İspanya'nın, Venezuela'nın en çok satan kilitleri, İngiltere'nin en çok satan kilit ve hidroliklerini, EN normlarına göre üretmeye başladık. 300 kişi olan çalışan sayımız 500'e ulaştı. Fabrika katma değeri toplam 15 milyon dolardan 100 milyon dolara dolara çıktı.''
70 milyon dolarlık yatırım
Düzce İTO Fabrikası'nda İngiltere'den Briton'un, Türkiye'den İTO'nun ve İtalya ve İspanya'dan CISA'nın, kilit ve kapı hidroliklerinin üretildiği, fabrikanın 2009 dışında her yıl yüzde 10 büyüdüğü, 2010 büyüme hedefinin yüzde 10, 2011 büyüme hedefinin yüzde 50 olduğu belirtildi.
Firmanın 2002'de 1 milyon dolar olan ihracatının 25 milyon dolara çıktığı, toplam 33 bin 600 metrekarelik alanda faaliyet gösteren fabrikada yıllık, 2 milyon adet iç oda kilidi, 1,5 milyon adet barelli kilit, 1 milyon adet barel, 125 bin adet asma kilit, 1 milyon adet tırajlı kilit, 425 bin adet kapı hidroliği, 450 bin adet panik çıkış kilidi üretildiği bildirildi.
Ingersoll Rand'in Türkiye'ye doğrudan 70 milyon dolarlık makine yatırımı yaptığı kaydedildi.