İstihdamın yarısı hizmet sektöründen

Eylül'de 24 milyon 749 bin kişi istihdam edildi. 2011 yılında toplam istihdamın yüzde 47-48'i hizmet sektörlerinde gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2011 yılı Eylül ayında 24 milyon 749 bin kişinin istihdam edildiğini belirterek, "Bunun 714 bini, hizmet sektörlerinden geliyor. Toplam istihdamımızın yüzde 47-48'i yine hizmet sektörlerinden geliyor. Bunun içinde de konaklama ve yiyecek alt sektörü önemli bir paya sahip. Bu yıl eylül itibariyle baktığımızda 1 milyon 139 bin insan bu sektörde istihdam edilmiş" dedi.
J.W. Marriot Otel'de yapılan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) 4. Genel Kurul toplantısının açılışında konuşan Yılmaz, büyüme, kalkınma ve refahın sadece mal üretimiyle değil, hizmet üretimiyle ilgili olduğunu belirterek, yurt içi üretime ve ihracata, mal ve hizmet kavramıyla bakmak gerektiğini söyledi.
Turizm ve hizmet sektörünü önemsediklerine dikkati çeken Yılmaz, istihdam açısından hizmet sektörlerinin önemli bir yeri olduğunu ifade etti.
Yılmaz, "2010 yılı Eylül ayında toplam istihdam 22 milyon 973 bin. 2011 yılı Eylül ayında ise 24 milyon 749 bine çıkmışız. Artışımız 1 milyon 776 bin. Küresel kriz ortamında, bu siyasi çalkantılar içinde istihdam artışı sağlamışız. 
Bunun 714 bini, hizmet sektörlerinden geliyor. Toplam istihdamımızın yüzde 47-48'i yine hizmet sektörlerinden geliyor. Bunun içinde de konaklama ve yiyecek alt sektörü önemli bir paya sahip. Bu yıl eylül itibariyle baktığımızda 1 milyon 139 bin insan bu sektörde istihdam edilmiş. Bu toplam hizmet sektörümüzün yüzde 10'una denk gelen çok büyük bir sektör" diye konuştu.
Türkiye'nin büyümesinde ve kalkınmasında 2023 vizyonuna yürüyüşünde hizmet ve turizm sektörlerinin önemli bir unsur olduğunu düşündüklerini dile getiren Yılmaz, 500 milyar dolarlık ihracat, 50 milyar dolarlık da turizm sektörü hedeflerinin olduğunu, bu konunun cari açık konusuyla ilişkili olduğunu kaydetti.
Bu konularda ilginizi çekebilir