İstihdam stratejisi, en geç temmuzda açıklanacak

Bakan Babacan, "Ulusal istihdam stratejisi belgesi üzerinde çalışıyoruz. Haziran sonu, en geç temmuz ayı gibi bu belgeyi bitirmek istiyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ulusal istihdam stratejisi belgesi üzerinde çalıştıklarını ve haziran ayındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında bu belgenin son taslağını ele alacaklarını, haziran sonu, en geç temmuz ayı gibi bu belgeyi açıklamak, bitirmek istediklerini bildirdi.

Babacan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu (EAF) tarafından düzenlenen "İktisadi Dalgalanmalar ve Küresel Kriz" konulu konferansta yaptığı konuşmada, son yaşanan krizde sadece para politikalarıyla bu işin yürüyemeyeceğinin, tek bir para politikası ve diğer tarafta neredeyse ülkelerin tek başına yürüttüğü maliye politikalarıyla bunun sürdürülemeyeceğinin anlaşıldığını söyledi.

Bu dönemde Maastrich kriterlerini bazı ülkelerin "deldiği, hatta tırtıkladığı", kuralların adeta altüst edildiğinin görüldüğünü ifade eden Babacan, "Bugün itibariyle orta vadeli programımızda herhangi bir problem yok. Şu anda pek çok gösterge programın da ötesinde. Türkiye ekonomisi, eylülde ortaya koyduğumuz programdan çok daha iyi performans gösteriyor." dedi.

Krizde dünyanın artık G-7'den ibaret olmadığının görüldüğünü anlatan Babacan, "Çin, Hindistan, Türkiye, Rusya, Brezilya'yı göz ardı edemeyiz. Bugün E-7 dediğimiz ülkeleri ele aldığımızda bu ülkelerin toplam milli geliri bugünkü G-7'nin çok daha üzerine çıkacak. E-7 mi, G-7 mi? E-7 daha ağırlıklı bir ekonomi olacak" diye konuştu.

200 kişilik ekip, istihdam için çalışıyor

Türkiye'de istihdamda neredeyse her ay sürekli bir düzelme görülmesinin önemli gelişme olduğunu vurgulayan Babacan, şöyle konuştu:

"Bizim yatırım teşvik programımız devam edecek. Ancak hizmetler sektörü ve istihdam odaklı da meseleye ayrıca bakmamız gerekecek. Ulusal istihdam stratejisi belgesi üzerinde çalışıyoruz. 200 kişilik ekip, iş dünyası ve akademisyenlerle birlikte çalışıyor. Haziran ayındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında bu belgenin son taslağını ele alacağız. Toplantıya TÜSİAD, TOBB gibi iş dünyası temsilcileri de katılacak. Haziran sonu, en geç temmuz ayı gibi bu belgeyi açıklamak, bitirmek istiyoruz. Bu bir ilk. İstihdam meselesine ilk defa bu kadar uzun vadeli bakılıyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir