İşte TFF kararına tepkiler

Beşiktaş, "beklenen ve verilmesi gereken bir karar" açıklamasında bulunurken, Trabzonspor PFDK'ya sevk kararına tepki gösterdi. Fenerbahçe Kulübü ise önümüzdeki günlerde açıklama yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Futbol Federasyonu'nun şike soruşturmasında 'iddianameyi bekleme' kararı ve bazı isimleri PFDK'ya sevk etmesine spor camiasından ilk değerlendirmeler gelmeye başladı. 

Beşiktaş, "beklenen ve verilmesi gereken bir karar" açıklamasında bulunurken, Trabzonspor PFDK'ya sevk kararına tepki gösterdi. Fenerbahçe Kulübü ise önümüzdeki günlerde açıklama yapacak.

Fenerbahçe ilerleyen günlerde açıklama yapacak

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) açıkladığı kararlarla ilgili olarak önümüzdeki günlerde yapacağı toplantının ardından açıklamada bulunacağı öğrenildi. Fenerbahçe Kulübü'nde bir araya gelerek, federasyonunun kararlarını bekleyen sarı-lacivertli yöneticilerin, durum değerlendirmesi yaptıktan sonra konuyla ilgili açıklamada bulunacakları kaydedildi. Yönetim Kurulunun bu hafta içinde toplanacağı ve federasyonun verdiği kararlarla ilgili görüş alışverişinde bulunacağı ifade edildi.

Beşiktaş: Beklediğimiz ve verilmesi gereken bir karar

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türk futbolunda ortaya çıkan olağanüstü durumu yasalar ve talimatlar çerçevesinde, sürecin başından bu yana Türk futbolunun çıkarlarına uygun olarak ve sağduyu ile yöneten Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugün aldığı kararı, beklediğimiz ve verilmesi gereken bir karar olarak değerlendiriyoruz.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na tedbirli olarak sevk edilen arkadaşlarımızla ilgili olarak da kurul üyelerinin, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararında açıkladığı gerekçelerle kişilerin savunma hakkını gözetir bir tutum içerisinde olacağını umuyor ve bekliyoruz."

Trabzonspor: PFDK'ya sevkler anlamsız

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ise "Neden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiğimize anlam veremiyorum. Bu konuda federasyon üyesine sordum. 'İsmi geçen herkes sevk edildi' dedi. Emniyette, adliyeye çıkmadan serbest bırakılan yöneticimiz Recep Denizer bile PFDK'ya sevk edildi. Diğer yöneticilerimizden PFDK'ya sevk edilmeyen var. Herkesin ismi geçiyorsa onlar niye sevk edilmedi" dedi.

Futbol Federasyonuna "Elimde yeterli belge yok diyorsun, bizi nasıl PFDK'ya sevk ediyorsun" diyen Şener, "Hadi kulübe yazı geldi, savunmamız istendi ve biz de gittik, 'Belgeleri paylaşamam, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis var' diyorsun, biz o belgeleri görmeden kendimizi nasıl savunacağız' diye konuştu.

Galatasaray: Umarız kulüplerimizi taşıyamayacağı yeni yükler altına sokmaz

Galatasaray Kulübü,  alınan kararların telafisinin daha ağır sonuçlara yol açabileceğini bildirdi.

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde yer alan yönetim kurulu açıklamasında, "TFF'nin 15 Ağustos tarihli bildirisi ile, kamuoyunun TFF tarafından atılması beklenen adımları yargı sürecinin bazı aşamalarına endekslemesi ve ortaya çıkan yeni belirsizlik önümüzdeki günlerde telafisi daha ağır ve önemli uygulama zorluklarına yol açabilecek olup 12 Temmuz 2011'de web sitemizden yapmış olduğumuz açıklamada belirttiğimiz kaygılarımızı teyit eder niteliktedir. Umarız bu gelişme kulüplerimizi taşıyamayacağı yeni yükler altına sokmaz" denildi.

Gençlerbirliği: Karar yerinde

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, savunması alınmamış bir kararın TFF'yi zora sokabileceğini belirterek, "TFF, bana göre en doğru kararı verdi. Şike iddialarıyla ilgili soruşturmanın acele edilmeden bütün unsurlarıyla birlikte değerlendirilmesi ve hukuka uygun hareket edilmesi gerekiyordu. TFF de bu kararıyla hukuka uygun hareket etmiştir. Hiç kimse hakkında, savunması alınmadan bir hüküm verilemez" dedi.

TFF'nin de savunma almadan karar vermemeyi uygun gördüğünü kaydeden Cavcav, "Ben İlhan Cavcav olarak, federasyonun savunma almadan bir karar vermemesini son derece yerinde buluyorum" ifadesini kullandı. 

Eskişehirspor: Beklenen net açıklama yapılmadı

Eskişehirspor 2. Başkanı Mesut Hoşcan, "Federasyon şike soruşturması kapsamındaki şahısların kişilik haklarını korumak amacıyla dosya üzerindeki iddianamenin hazırlanması ve gizlilik kararının kaldırılması ardından karar vereceğini açıkladı. Beklenen net açıklama yapılmamıştır. Liglerin 9 Temmuz'da başlayacağı belirlendi. Yeni sezon için hazırlıklarımızı aynı tempoda devam ettirip bizim artık gündemin futbol oynanmasına yönelmemizdir. Tüm çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Federasyonun alacağı kararlara saygı duyacağız."

Manisaspor: TFF doğru hareket ediyor

Manisaspor Kulüp Başkanı Kenan Yaralı ise "TFF doğru hareket ediyor. Sonuçta bilgi olmadıktan sonra nasıl karar verecek? TFF'nin aldığı kararların başından bu yana destekçisiyiz. Destekçisi olmaya devam ediyoruz. Bir an önce bu konuların netleşmesi lazım. Doğru yoldan hareket ediyorlar. Kanunlara, nizamlara uygun hiçbir boşluk bırakmadan kararlar alıyorlar. Sonuçta net kararlarını verecekler."

Altay, hukuk kuruluyla toplantı yapacak

2010-2011 sezonunda Bank Asya 1. Lig'e veda eden Altay'ın kulüp başkanı Ömer Hızlıok, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bugün açıkladığı kararlara ilişkin olarak hukuk kuruluyla bir toplantı yapacaklarını bildirdi.

Hızlıok federasyonun bugün aldığı kararlar için üzüntülü olduklarını belirterek, "Ani bir değerlendirme yapmak yanlış olur. Yarın hukuk kurulumuzla bir toplantı yapacağız. Yarınki toplantının ardından gerekli açıklamaları kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

>> Karar için iddianame beklenecek

 

Bu konularda ilginizi çekebilir