İşsizlik, her ay azalacak

Bakan Babacan, yüzde 5-5,5 oranında bir büyümenin Türkiye'yi 2008'in başına taşıyacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, istihdam artışında her geçen gün daha iyi bir konuma ulaşılacağını belirterek, "Bundan sonra toplam işsizlik, her ay, geçen yıla göre daha da azalacak. Bir kaç yıla kadar, işsizlik oranı kriz öncesi döneme geri dönecek" dedi. Babacan, Türkiye'nin ekonomik büyümesinin sürmesi halinde, kriz öncesi döneme daha hızlı dönebileceklerinin altını çizerek, "yüzde 5-5,5 oranında bir büyüme yakalarsak, bu bizi 2008'in başına taşır" şeklinde konuştu.

Ali Babacan, CNNTürk’te, Türkiye ekonomisi, dünya ekonomisi ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Ekonomik büyüme ve toparlanma devam ettiği sürece istihdamın da olumlu etkileneceğini vurgulayan Babacan, Aralık 2008 ile Aralık 2009 kıyaslandığında, geçen yılın son çeyreğinde başlayan toparlanmayla birlikte, istihdamda yaklaşık 1 milyon kişilik bir artışın olduğuna dikkati çekti.

Babacan, kriz döneminde bir çok ülkedeki işsizliğin iki kattan fazla artış göstermesine rağmen Türkiye'deki artışın mütevazı seviyede kaldığını anlattı.

İstihdam artışında her geçen gün daha iyi bir konuma ulaşılacağının altını çizen Babacan, "bundan sonra toplam işsizlik, her ay, geçen yıla göre daha da azalacak. Bir kaç yıla kadar, işsizlik oranı kriz öncesi döneme geri dönecek" şeklinde konuştu.

Ali Babacan, Türkiye'de genç bir nüfus potansiyelinin bulunduğuna dikkati çekerek, işsizliğin azalmasında mesleki eğitimin önemli olduğunu söyledi.

Babacan, Türkiye'de gençlerin, mezuniyet ve askerliğe gidiş arasında geçen zamanın da istihdamı olumsuz etkilediğini kaydetti.

Türkiye ekonomisinde toparlanmanın her geçen gün güçlendiğini vurgulayan Babacan, bu toparlanma işaretlerini, "kredi hacmindeki artış, geri dönen çeklerdeki oranın düşmesi, gazetelerin insan kaynakları ekindeki ilanların artması, elektrik üretim ve tüketiminin artması, hafif ticari araç satışlarındaki artış, buzdolabı üretimi ile tüketiminin artması" olarak sıraladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir