İşsiz gençleri çalışma hayatına hazırlayacak

CHP lideri Kılıçdaroğlu, projesi ile işsiz gençleri çalışma hayatına hazırlayacak eğitimler verileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gence Artı" Projesini, Genel Merkez'de düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

"Gence Artı" Projesi ile işsiz gençleri çalışma hayatına hazırlayacak eğitimler ve iş arayan gençlere rehberlik hizmeti verilmesi öngörülüyor.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, dün CHP'nin "Aile Sigortası" projesini tanıttıklarını bugün ise "Gence Artı" projesi için toplandıklarını söyledi.

Aile Sigortası'nın, yoksulluğu yönetmek değil, yoksulluğu bitirmek olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bunun ancak CHP'ye yakışan bir çalışma olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, Aile Sigortası'nı Anadolu'nun her yerinde anlatacaklarını belirterek, "Hep denirdi ki 'CHP yoksul kesimlerden oy almıyor, CHP'nin yoksul kesimlere yönelik projesi yoktu'. Belki büyük bir olasılıkla onların da CHP'den beklentisi yoktu. Ama şimdi bizim o kesimlerden beklentimiz, onların da bizden beklentileri oluştu" dedi.

Kılıçdaroğlu, Aile Sigortası kapsamında yoksul ailelerde kadınların banka hesabına 600 ile 1200 TL arasında yardım yapılacağını söyledi.

"Türkiye'de basın özgürülüğü yok"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin, "basın özgürlüğüne" ilişkin sözlerinin tartışma konusu olduğunu ifade edilerek, değerlendirmesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Biz o tür tartışmalara girmek istemiyoruz. Birilerinin eline güç vermek için bir tartışma olmasını da istemiyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"İstediğimiz ve bildiğimiz şu: Türkiye'de basın özgürlüğü yok. Basının özgür olması lazım, sansür uygulanmaması lazım. Özgür basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Basın özgür olduğu sürece muhalefeti de iktidarı da eleştirecektir. Buna saygı duyacağız. Ama muhalefete her türlü eleştiriyi yapabilirsiniz, iktidar eleştirilemez. Bunun adına ileri demokrasi denilirse bu doğru değil. AKP'yi AKP yapan kim? Arkasındaki güçler kim? Başbakan olmadan önce hatta parti lideri olmadan önce Amerika'ya gidip 'bana destek verin' diyen kim? Herhalde halkımız bunları unutmadı."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir