İsrail boykota karşı uyardı

İsrail Sanayi Bakanı Eliezer, Türk mallarına karşı boykot diyen süpermarketlere, verecekleri kararlarda akıllı davranmaları uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEL AVİV - İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer, İsrail'deki bazı süpermarketlerin Türk mallarına karşı boykot çağrılarına karşı çıkarak, Türkiye-İsrail ilişkilerini daha kötüye götürebilecek hareketlerden kaçınmalarını istedi.

İsrail radyosunun haberine göre Ben Eliezer, siyaset ile ticari ilişkilerin birbirine karıştırılmaması gerektiğinin altını çizdi ve Türk mallarına karşı boykot diyen süpermarketlere, verecekleri kararlarda akıllı davranmaları, daha dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

İsrail'deki belli başlı süpermarket zincirlerinden ve ucuz fiyatlarıyla bilinen Rami Levi, Türkiye ile İsrail arasında gemiye saldırının ardından yaşanan gelişmelerin ardından, Türkiye'den yaptıkları gıda maddeleri ithalatını durduracağını, raflarındaki Türk etiketli ürünleri de kaldıracağını açıklamıştı.

Ülkenin en büyük süpermarket zinciri Supor Sol ise henüz bu konuda bir karar vermediğini belirtmişti. İsrail'de, ülke çapında 500'a yakın süpermarket, belli başlı üç büyük süpermarket zincirine ait bulunuyor.

İsrail'in Kanal 10 televizyonunun verilerine göre, İsrail, geçen ay Türkiye'den 6 milyon dolarlık gıda ürünleri ithal etti; Türkiye'den gıda ürünleri ithalatının 2009 yılı içindeki boyutu da 93 milyon dolar oldu.

İsrail televizyon ve yorumcuları ise bu boykotun Türkiye için bir önemi olup olmadığını tartışıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir