Bazı işadamlarına tekrar yakalama kararı çıkarıldı

Daha önce gözaltına alınan ve serbest bırakılan TUSKON Başkan Yardımcısı Açıkgöz ve Nejat Güllü hakkında tekrar yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşanıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 38 şüphelinin mahkemece serbest bırakılmasına savcılıkça yapılan itiraz, nöbetçi hakimliklerce karara bağlandı.

Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği 3, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği 4 ve İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği ise 2 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Açıkgöz ve Güllü'nün de ismi var

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkan isimler arasında işadamı Nejat Güllü, TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz, Özlem Rukiye Kartal Üçüncü, Cahit Durmaz, Kezban Uyar, İnci Konuk da yer alıyor.

Hakimlik, diğer 29 şüpheli hakkında tutuklanmaya yönelik yakalama kararı talebini ise reddetti.

Bu arada, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen şüpheliler Cahit Durmaz ve Özlem Rukiye Kartal Üçüncü'nün tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. Aralarında Nejat Güllü ve Rana Açıkgöz'ün de bulunduğu 7 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.

Böylece, soruşturma kapsamında, tutuklananlar sayısı 29'a yükseldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir