İş Bankası'ndan turizme rekor kredi

İş Bankası tarafından Tez Tour Grubu'na sağlanan 150 milyon dolarlık kredi, turizm sektöründe tek seferde kullandırılan en yüksek tutarlı kredi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - İş Bankası'ndan yapılan açıklamada, kullanım tarihinden itibaren 8 yıl içinde geri ödenecek olan söz konusu kredinin, turizm sektöründe tek seferde kullandırılan en yüksek tutarlı kredi olma özelliği ile dikkat çektiğini kaydetti.

Yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, Türkiye'nin çok yüksek turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

İnce, şunları kaydetti:

"Dünya geneline baktığımızda turizm sektöründe halen daha pastadan alabileceğimiz önemli bir pay var. İş Bankası olarak bu öngörüyle, Akdeniz Bölgesi'nde turizm faaliyetlerini desteklemek amacıyla 2006 yılında faaliyete geçirilen turizm ihtisas şubesi niteliğindeki Akdeniz Kurumsal Şubemiz ile sektörün gelişimine destek vermekteyiz. Bugün Tez Tour Grubu ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma dahilinde 150 milyon dolarlık bir finansmana imza atıyoruz ki bu rakam turizm sektöründe tek seferde kullandırılan en yüksek tutarlı kredi olma özelliği de taşıyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir