İş Bankası'ndan resim bakım ve onarım laboratuarı

Türkiye'nin ilk ve tek "Resim Bakım ve Onarım Onarım Laboratuarı" Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde kurulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Bankası, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin (MSGSÜ) akademik desteğiyle "Resim Bakım ve Onarım Onarım Laboratuarı" kuracak.

İş Bankası Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye'nin resim sanatı alanında sahip olduğu zengin mirası korumak ve yaşatmak için ülkenin ilk ve tek "Resim Bakım ve Onarım Laboratuarı'nın MSGSÜ bünyesinde kurulacağı bildirildi.

 Açılacak olan laboratuarın dünya standartlarında tam donanımlı bir merkez olmasının yanı sıra, bu alanda yurt dışına bağımlı kalınmaksızın Türkiye'de de eserlerin çağdaş koşullarda bakım ve onarımının yapılabilmesinin amaçlandığı kaydedilen açıklamada, ayrıca üniversite bünyesinde müzecilik yüksek lisans programının faaliyete geçirildiği, sanat eserleri konservasyonu ve restorasyonu lisans programının kurulduğu vurgulandı.

Açıklamada, laboratuarda bankanın 2 bini aşkın eserden oluşan koleksiyonunun da bakım ve onarım çalışmalarının gerçekleştirileceği, koleksiyonun MSGSÜ işbirliğinde Beyoğlu Şubesi'nin tarihi binasında kurulacak Türkiye İş Bankası Sanat Müzesi'nde sanatseverlerin ilgisine sunulacağı bildirildi.

İş Bankası ile MSGSÜ arasındaki bu işbirliği, Rektörü Prof. Rahmi Aksungur, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer ve Genel Müdür Ersin Özince'nin katılımıyla 26 Şubat Cuma günü düzenlenecek resepsiyonla kamuoyu ile paylaşılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir