İş Bankası yeni fon piyasaya sundu

Banka, 'B Tipi yüzde 100 anapara korumalı dokuzuncu alt fon' piyasaya sundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Bankası, "B Tipi yüzde 100 anapara korumalı dokuzuncu alt fon"u piyasaya sundu.

İş Bankasından yapılan açıklamada, 1-9 Nisan 2010 tarihleri arasında halka arz edilecek olan yeni fonda, varlık seçiminin bu kez dünya ortalamasının üzerinde bir büyüme grafiği sergileyen Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'deki en büyük şirketlerin hisse senetlerinden oluşan "BRIC 40 yatırım sepeti" olduğu bildirildi.

Açıklamada, fonun yatırımcılara anapara koruması sağlarken, BRIC Ülkelerindeki 40 büyük şirketin hisse senetlerinin getirisinden yararlanılabileceği belirtildi.

Halka arzın 1-9 Nisan 2010 tarihleri arasında tüm İş Bankası şubelerinden gerçekleştirileceği, 12 Nisan 2010'da başlayacak olan yatırım döneminin 2 Şubat 2011'de sona ereceği kaydedildi.

Minimum alım tutarı 1.000 lira olarak belirlenen ve sadece öngörülen talep toplama döneminde alımı yapılabilecek olan fonun, yatırımcıları yatırım dönemi boyunca BRIC Ülkeleri hisse senetlerinin getirisinden faydalandıracağı ifade edildi.

Açıklamaya göre, yeni fon, 10 aylık yatırım dönemi içerisinde aylık olarak getiriye bakıp dönem sonunda bu getiriler pozitif olmuşsa bunların ortalamasını paylaşım oranında yatırımcıya verecek. Getiri hesaplamalarında endeksin dolar cinsinden fiyatı baz alındığı için yatırımcının kur riskinden etkilenme riski de olmayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir