Irak Merkez Bankası'nın işgali: 26 ölü

Irak askeri sözcüsü Tümgeneral Musevi, saldırıdan Irak'taki El Kaide örgütünü sorumlu tuttu ve paranın yanı sıra altın mevduatının da bulunduğu bankadan para çalınmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAĞDAT- Irak'ın başkenti Bağdat'ın merkezinde bulunan Merkez Bankası'nı dün işgal eden silahlı grupla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 26'ya yükseldi.

Polis ve hastane yetkilileri, çatışmalarda 60'tan fazla kişinin  yaralandığını belirtti.

Irak askeri sözcüsü Tümgeneral Kasım el Musevi, saldırıdan Irak'taki El Kaide örgütünü sorumlu tuttu ve paranın yanı sıra altın mevduatının da bulunduğu bankadan para çalınmadığını söyledi.

El Musevi, askeri üniforma giymiş saldırganların önce bankanın yakınındaki yola yerleştirdikleri bombayı patlattığını, daha sonra bankaya girmeye çalışmaları üzerine korumalarla karşılıklı ateşe başladıklarını kaydetti.

Bankanın ana kapısında 3 intihar bombacısının üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini, bu sırada diğer 2 militanın ikinci kapıda güvenlik güçlerince öldürüldüğünü belirten el Musevi, güvenlik güçlerinin binaya girmesiyle 3 saat süren çatışma olduğunu söyledi. 

Çatışmanın silahlı kişilerin tamamının öldürülmesiyle sona erdiği belirtilmişti.

Iraklı yetkililer, saldırıyı düzenleyenlerin sayısı ve kimlikleri hakkında açıklama yapmadı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir