Instagram ne zaman açılacak? Instagram yasağı kalktı mı? AK Parti'den yeni açıklama

Sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli sürüyor. "Instagram açıldı mı, Instagram ne zaman açılacak" sorularının yanıtlarını araştıranlar son dakika açıklamalarını takip ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, katıldığı bir canlı yayında Instagram'ın kapatılmasını değerlendirdi. Yalçın, "Müzakerelerin olumlu sonuçlanacağını, kurallara uyacağını taahhüt edeceğini ve böylelikle kısa sürede açılacağını düşünüyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Instagram'ın açılacağı tarihle ilgili sosyal medya kullanıcılarının araştırmaları sürüyor. Instagram erişim yasağının kalkmasını bekleyen birçok kişi son açıklamaları takip ediyor. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), tarafından 2 Ağustos'ta erişim engeli kararı alındı. Instagram'ın kapatılma nedeni ise katalog suçlar olarak duyuruldu. 

Instagram ne zaman açılacak?

Instagram'ın ne zaman açılacağına ilişkin son açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın'dan geldi. CNN Türk canlı yayınında konuşan Yalçın, "Türkiye'nin de kanunları var buna karşı tedbirler alır. Pozitif ilerlemeler kaydediliyor. Kuralsız alanlarından vazgeçmek istemiyorlar. Müzakerelerin olumlu sonuçlanacağını, kurallara uyacağını taahhüt edeceğini ve böylelikle kısa sürede açılacağını düşünüyorum" diye konuştu. Yalçın açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Suç olarak görülen bir yayını ABD'de sosyal medya üzerinden yapamazsınız. Hukuk önünde televizyon kanalları kurallara nasıl uyuyorsa sosyal medya mecraları da uymak zorundadır. Bu tür mecralar yeni mecralar olduğu için hukuku henüz netleşmedi ama zaman içinde netleşecek. Kanunların uygulanmaması söz konusu olamaz. Biz konuya ilkesel olarak bakıyoruz. Onlar da sınırsız özgürlüklerinin olmadığını, Türkiye'yi sansürleyemeyeceklerini öğrenecekler."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim engeli getirilen sosyal medya platformu Instagram yetkilileriyle yapılan toplantılarda ciddi bir aşama kaydedildiğini belirterek, "Sizin şu taleplerinizi karşıladık dediklerinde, biz de bu erişimi sağlamış olacağız" ifadelerini kullanmıştı.