INSTAGRAM AÇILACAK MI 2024: Instagram erişim engeli ne zaman kaldırılacak? AK Parti'den son açıklama

Sosyal medya platformu Instagram'ın Türkiye'de kapatılmasının üzerinden bir hafta geçti. Henüz Instagram'ın ne zaman açılacağı netlik kazanmadı. Sosyal medya platformu kullanıcıları "Instagram neden açılmıyor, Instagram ne zaman açılacak, Instagram açılacak mı" sorularının yanıtlarını araştırıyor. Instagram'a ilişkin son açıklama AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'dan geldi. Ala, kısa zamanda netice alınabileceğini düşündüğünü söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kamuoyunun gündeminde günlerdir Instagram erişim yasağı yer alıyor. Bilgi ve Teknoloji Kurumu'nun 2 Ağustos'ta Instagram için aldığı erişim engeli kararı kısmen gelen olumlu açıklamalara rağmen kaldırılmış değil. "Instagram yasağı neden kaldırılmıyor, Instagram ne zaman açılacak, Instagram açılacak mı" sorularının yanıtları kullanıcılar tarafından araştırılıyor.

Instagram ne zaman açılacak?

NTV'nin aktardığına göre, Ulaştırma Bakanlığı’nda, META yetkilileri ile kısa süre içerisinde yeni bir görüşme yapılması bekleniyor. Instagram'ın ne zaman açılacağına yönelik henüz bir açıklama gelmedi. K Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, katıldığı bir televizyon programında Instagram'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Ala, "Türkiye'nin hassasiyetleri var. Biz burada özgürlüklerin garantisi olarak yürüyoruz. Birisi özgürlükleri kısıtlıyor. İnsanların yaptığı paylaşımları kaldırıyor. Özgürlüklere müdahale ettikleri için Türkiye burada vaziyet aldı. Türkiye burada özgürlükleri kısıtlamak için değil, özgürlükleri genişletmek için bu görüşmeleri yapıyor. Vatandaşlarımızdan sabır rica ediyorum. Biz, muhataplarımızın Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate alan adımları atsın diye uğraşıyoruz. Ben kısa zamanda netice alacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Instagram neden açılmıyor?

Instagram'ın Türkiye'de kapatılmasının nedeni katalog suçlar olarak açıklandı. BTK, katalog suçlara giren Atatürk’e hakaret, çocuk istismarı ve cinsel suçlar; fuhuşa, kumara, uyuşturucuya özendirme, toplumsal hassasiyetlere aykırı görüntüler gibi bir dizi paylaşımı içeren listeyi Instagram’a sunarak, bunların eksiksiz kaldırılması halinde yeniden erişime açılacağını bildirdi. Paylaşımların kaldırılmaması durumunda erişim engelinin devam edeceği vurgulandı.