İngiltere'de 1 milyondan fazla genç işsiz

İngiltere'de işsiz sayısı, temmuz-eylül döneminde 129 bin kişi artarken, genç işsizlerin sayısı 1 milyon 2 bin kişi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'de işsizlerin sayısı temmuz-eylül döneminde 129 bin kişi artarak, 2 milyon 620 bin kişiye ulaştı.

Ülkenin Ulusal İstatistik Kurumu'ndan (ONS) yapılan açıklamaya göre, 16-24 yaş grubunda işsiz olan gençlerin sayısı ise 1 milyon 2 bin kişi oldu. İngiltere genç nüfustaki yüzde 21,2'lik işsizlik oranıyla, Avrupa'da İspanya, Yunanistan ve İtalya gibi ülkelerin gerisinde, Fransa ve Almanya'nın ise önünde yer alıyor.

İşsizlik oranı yüzde 8,3 olarak açıklanırken, ülkede işsizlik yardımı alanların sayısı 5 bin 300 kişi artarak, ekim ayında 1 milyon 600 bin kişiye ulaştı. 2 milyon 620 bin işsiz sayısının, ülkede 1996 yılından bu yana görülen en yüksek oran olduğuna dikkat çekildi.

Bu arada, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, İngiliz ekonomisindeki durgunluğun gelecek yılın ortasına kadar sürebileceğini söyledi. Merkez Bankası, 2011-2012 ekonomik büyümeye ilişkin tahminlerini yüzde 1'e çekerek, küresel ekonomik durumun tahmin edilenden daha kötü durumda olduğunu bildirdi.

İngiliz ekonomisi geçen yıl resesyondan çıksa da, ülkedeki ekonomik büyüme hızı yüzde 0,5 civarında seyrediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir